DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2972
Title: Порівняльна характеристика пізньостиглих столових сортів винограду на Півдні України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Носаль М. О.
Keywords: порівняльна характеристика, пізньостиглі столові сорти, виноград, Південь України
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Носаль М. О. Порівняльна характеристика пізньостиглих столових сортів винограду на Півдні України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / М. О. Носаль // Керівник: к.с.-г.н, асистент Тараненко О.Г. / ОДАУ. – Одеса, 2021. – 63 с.
Abstract: Виноградарство відноситься до числа найбільш інтенсивних і складних галузей сільського господарського виробництва, які потребують специфічної технології, системи машин та робочої сили певної кваліфікації. Промислове виноградарство в Україні займає значну територію з великим різноманіттям ґрунтово-кліматичних умов. Тому для отримання високоякісної продукції особливо важливе значення має вдосконалення всередині галузевої спеціалізації виноградарства з урахуванням їх біологічних особливостей і вплив природних факторів. В центрі уваги залишається вирішення таких важливих проблем як підбір і вдосконалення систем культури винограду, інтегрованих систем захисту виноградників від шкідників та хвороб, створення нових способів ведення виноградарства. В виноградарстві є і багато інших невирішених питань та проблем. Керуючу роль в здійсненні комплексної програми подальшого розвитку виноградарства буде належати молодим спеціалістам – виноградарям.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2972
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Nosal_svbh.pdf704,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.