DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2916
Назва: ПРАДОФЛОКСАЦІН – ВЕТЕРИНАРНИЙ ПРЕПАРАТ ГРУПИ ФТОРХІНОЛОНІВ: СУЧАСНА ПРАКТИКА ЗАСТОСУВАННЯ
Автори: Морозенко Д.В., Глєбов К.В., Доценко Р.В., Землянський А.О., Макаревич Т. В.
Теми: прадофлоксацін, фторхінолони, сучасна практика застосування
Дата публікації: 2020
Видавництво: Національний фармацевтичний університет
Бібліографічний опис: Прадофлоксацін – ветеринарний препарат групи фторхінолонів: сучасна практика застосування / Морозенко Д.В., Глєбов К.В., Доценко Р.В., Землянський А.О., Макаревич Т. В. // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації: мат-ли ІІ наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених з міжнар. участю (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Х., 2020. – С. 145-146.
Короткий огляд (реферат): Фторхінолони були відкриті в 1960-х роках як похідні протималярійного препарату хлорохін. За останні 40 років багато фторхінолонів були розроблені для застосування в медицині та ветеринарії. Як і у всіх класах антибіотиків, стійкість до фторхінолонів є серйозною проблемою, і в даний час вивчаються різні шляхи утворення стійкості. Пов'язані з резистентністю точкові мутації в бактеріальній ДНК і, з недавніх пір, плазмід-опосередкована резистентність були зареєстровані як в бактеріальних ізолятах, виділених від людини, так і у ветеринарній практиці. Прадофлоксацин є новим пероральним ветеринарним фторхінолоном третього покоління з активністю щодо грампозитивних аеробних бактерій і анаеробів. Він також володіє активністю проти інших видів бактерій, в тому числі Bartonella henselae. Прадофлоксацин був ліцензований в Європейському Союзі для використання при різних показаннях у собак і кішок і нещодавно дозволений в США для лікування дерматологічних захворювань у кішок. На сьогодні існує багато наукових праць, у яких узагальнюються та оцінюються сучасні знання про фізико-хімічні, фармакологічні, безпеку й терапевтичні властивості прадофлоксацину. Після перорального прийому таблеток в собак або таблеток і пероральної суспензії у котів максимальні концентрації в плазмі (Cmax) досягаються менш ніж через три години, а кінцевий період напіввиведення становить близько 5–10 годин. Накопичення препарату в організмі незначні або відсутні при пероральному прийомі один раз в день. Вільні концентрації даного лікарського засобу в плазмі знаходяться в діапазоні 63–71 % від загальної концентрації. Що стосується інших фторхінолонів, антибактеріальна активність їх обумовлена пригніченням бактеріальної реплікації. Антимікробний спектр включає грамнегативні та грампозитивні мікроорганізми, анаероби, Mycoplasma spp. і деякі внутрішньоклітинні організми (Rickettsia spp. і Mycobacterium spp.).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2916
Розташовується у зібраннях:Макаревич Тетяна Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf429,31 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.