DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2862
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЯценко І.В., Забарна І.В., Богатко Н.М., Родіонова К.О., Палій А.П.-
dc.date.accessioned2021-03-31T08:26:28Z-
dc.date.available2021-03-31T08:26:28Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationВизначення ступеня свіжості м’яса равликів за вмістом аміаку та солей амонію з реактивом Неслера / І.В. Яценко, І.В. Забарна, Н.М. Богатко, К.О. Родіонова, А.П. Палій / The 4th International scientific and practical conference «Modern science: problems and innovations» (June 28-30, 2020). Stockholm, Sweden. 2020. 397 p. 32-40.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2862-
dc.description.abstractЗбільшення виробництва продуктів харчування і підвищення їх якості є однією з основних проблем, що нині стоять перед агропромисловим комплексом України. Вирішення поставленої проблеми неможливе лише збільшенням виробництва продуктів тваринництва, хоч це і основне джерело їх отримання, необхідно використовувати додаткові, нетрадиційні види сировини, що містять повноцінні білки, жири, вітаміни, мінеральні та інші біологічно активні речовини, необхідні для організму людини [1]. Серед інших ресурсів, які мають харчове значення є безхребетні тварини, які використовує людина, зокрема виноградний равлик Helix Рomatia, а також равлики Helix аspersa maxima, Helix аspersa muller [2]. Використання їх в якості харчового продукту в певній мірі допоможе вирішити загальносвітову актуальну тенденцією в пошукові нових альтернативних джерел тваринного білка [3, 4]. Дослідженнями, проведеними вітчизняними та іноземними вченими, встановлено, що равлики містять повноцінні білки, вітаміни, мінеральні та інші біологічно активні речовини, необхідні для організму людини, в значно більшій кількості порівняно з багатьма продуктами тваринництва. В складі м'яса равлика не міститься холестерину і шкідливих жирів, що вирізняє його від м’яса сільськогосподарських ссавців та птиці [5]. Нині розширюється спектр використання, а також підвищується комерційне значення цього молюска в Європі, Середній Азії, Північній Африці, Північній і Південній Америці, Прибалтиці тощо. Найбільш інтенсивно м'ясо равликів споживають у Франції, Італії, Іспанії, Бельгії, Швейцарії, Німеччині, США, Австрії, Венгрії [6]. В Україні з кожним роком все активніше з’являються фермерські господарства з розведення равликів, які активно збувають їх як на внутрішні ринки, так і експортують в інші країни. Проте, не дивлячись на це в Україні нині відсутні нормативні документи, щодо системи контролю безпечності та якості м’яса равликів, не розроблені правила заготівлі, приймання, транспортування, зберігання та ветеринарно-санітарної експертизи цього делікатесу на всіх етапах його вирощування і переробки [7]. У зв’язку з вищевикладеним актуальність питання щодо визначення безпечності м’яса равликів, в т.ч. і ступеня його свіжості має як теоретичне, так і прикладне значення. Мета роботи – розробити спосіб визначення ступеня свіжості м’яса равликів за вмістом аміаку та солей амонію з реактивом Неслера.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherAbstracts of IV International Scientific and Practical Conferenceru
dc.subjectступень свіжості м’яса, равлики, вміст аміаку, солі амонію, реактив Неслераru
dc.titleВИЗНАЧЕННЯ СТУПЕНЯ СВІЖОСТІ М’ЯСА РАВЛИКІВ ЗА ВМІСТОМ АМІАКУ ТА СОЛЕЙ АМОНІЮ З РЕАКТИВОМ НЕСЛЕРАru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Родіонова Катерина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf1,37 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.