DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2814
Title: ЗМІНА КИСЛОТНОГО ТА ПЕРЕКИСНОГО ПОКАЗНИКА ЖИРУ В КОМБІКОРМАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
Other Titles: ИЗМЕНЕНИЕ КИСЛОТНОГО И ПЕРЕКИСНОГО ПОКАЗАТЕЛЯ ЖИРА В КОМБИКОРМАХ ВО ВРЕМЯ ХРАНЕНИЯ
CHANGE OF ACID AND PEROXIDE INDICATION OF FAT IN COMPOSED FEEDS DURING STORAGE
Authors: Дударев І., Уминський С., Яковенко А., Макарчук В., Житков С.
Дударев И., Уминский С., Яковенко А., Макарчук В., Житков С.
Dudarev I., Uminsky S., Yakovenko A., Makarchuk V., Zhitkov S.
Keywords: ліпіди, комбікорм, окислення,аналіз, зміна
липиды, комбикорм, окисления, анализ, изменение
lipids, compound feed, oxidation, analysis, change
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.087.7 Дударев І. Зміна кислотного та перекисного показника жиру в комбікормах під час зберігання / І. Дударев, С. Уминський, А. Яковенко, В. Макарчук, С. Житков// Аgrarian Bulletin of tte Black Sea Littoral. 2020, Issue 97. Р. 140-145.
Abstract: Інтенсивне управління тваринництвом на промисловій основі вимагає забезпечення повноцінного раціону кормів для поживних речовин і біологічно необхідних компонентів. Кормові ліпіди і змішані ліпідні продукти, наявні на ринку кормових інгредієнтів, значно відрізняються за складом жирних кислот, енергетичним змістом, якістю та ціною. Часто використовувані вимірювання якості ліпідів включають колір, профіль жирної кислоти, зміст вільної жирної кислоти, ступінь ненасиченості або насиченості (йодне число -IV; титр), значення омилення і домішки, включаючи воду, нерозчинні і неозамінні речовини. Ці показники зазвичай використовуються для того, щоб забезпечити, що ліпідні продукти відповідають комерційним умовам, але надають неспецифічну або неспецифічну інформацію про рівень зміни реркісного числа відносну поживну цінність. Результати показують, що склад і якість ліпідів, годуються великою рогатою худобою і птицею, сильно відрізняються. Перекисне окислення ліпідів - це складний і динамічний процес, в якому одночасно утворюються і руйнуються численні з'єднання. Хоча був розроблений і використаний кілька орієнтовних і прогностичних аналізів для вимірювання різних пероксідаційніх з'єднань, не існує єдиного аналізу, який би повністю характеризував ступінь перекисного окислення в усіх ліпідних джерелах. Як результат, важко передбачити можливий негативний вплив перекисного окислення ліпідів на ріст і здоров'я свиней. Хоча деякі дослідники запропонували мінімальні пороги перекису в їжі, призводять до зниження зростання продуктивності праці, загальновизнаних стандартів не встановлено.
Интенсивное управления животноводством на промышленной основе требует обеспечения полноценного рациона кормов для питательных веществ и биологически необходимых компонентов. Кормовые липиды и смешанные липидные продукты, имеющиеся на рынке кормовых ингредиентов, значительно отличаются по составу жирных кислот, энергетическим содержанием, качеством и ценой. Часто используемые измерения качества липидов включают цвет, профиль жирной кислоты, содержание свободной жирной кислоты, степень ненасыщенности или насыщенности (йодное число - IV; титр), значение омыления и примеси, включая воду, нерастворимые и неозаминни вещества. Эти показатели обычно используются для того, чтобы обеспечить, что липидные продукты соответствуют коммерческим условиям, но оказывают неспецифическую или неспецифическую информацию об уровне изменения реркисного числа относительную питательную ценность. Результаты показывают, что состав и качество липидов, кормятся крупным рогатым скотом и птицей, сильно отличаются. Перекисное окисление липидов - это сложный и динамичный процесс, в котором одновременно образуются и разрушаются многочисленные соединения. Хотя был разработан и использован несколько ориентировочных и прогностических анализов для измерения различных пероксидацийних соединений, не существует единого анализа, который бы полностью характеризовал степень перекисного окисления во всех липидных источниках. Как результат, трудно предсказать возможное негативное влияние перекисного окисления липидов на рост и здоровье свиней. Хотя некоторые исследователи предложили минимальные пороги перекиси в еде, приводят к снижению роста производительности труда, общепризнанных стандартов не установлено.
Intensive management of livestock on an industrial basis requires the provision of a complete diet of feed for nutrients and biologically necessary components. Feed lipids and mixed lipid products available on the market of feed ingredients differ significantly in fatty acid composition, energy content, quality and price. Commonly used measurements of lipid quality include color, fatty acid profile, free fatty acid content, degree of unsaturation or saturation (iodine value -IV; titer), saponification values and impurities, including water, insoluble and irreplaceable substances. These indicators are commonly used to ensure that lipid products meet commercial conditions, but provide non-specific or non-specific information on the level of change in the reverse number relative nutritional value. The results show that the composition and quality of lipids fed to cattle and poultry are very different. Lipid peroxidation is a complex and dynamic process in which numerous compounds are simultaneously formed and destroyed. Although several indicative and prognostic assays have been developed and used to measure different peroxidation compounds, there is no single assay that fully characterizes the degree of peroxidation in all lipid sources. As a result, it is difficult to predict the possible negative effects of lipid peroxidation on the growth and health of pigs. Although some researchers have suggested minimum thresholds for peroxide in food that lead to reduced productivity growth, no generally accepted standards have been set.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2814
Appears in Collections:Дударев Ігор Іванович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
165-Текст статті-462-1-10-20200907.pdf570,08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.