DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2811
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПетренко С.,Ясько В., Кірович Н., Сідашова С.-
dc.contributor.authorPetrenko S.,Yasko V., Kirovich N., Sidashova S.-
dc.date.accessioned2021-03-26T14:47:54Z-
dc.date.available2021-03-26T14:47:54Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationУДК 635.926:631.5:602 (477.74) Петренко С. Досвід впровадження біотехнології вирощування ейхорнії в Одеській області /С. Петренко, В. Ясько,Н. Кірович, С. Сідашова // Аgrarian Bulletin of tte Black Sea Littoral. 2020, Issue 97. Р. 123-128.ru
dc.identifier.otherDOI: 10.37000/abbsl.2020.97.14-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2811-
dc.description.abstractНа сьогодні проблема насичення раціонів годівлі сільськогосподарських тварин та птиці якісним, безпечним і одночасно поживним білком залишається досить актуальною. За останні десятиліття в галузі кормовиробництва пройшли кардинальні зміни: так, до складу кормових сумішей для всіх видів тварин додають інгредієнти, які виробляються на високотехнологічних підприємствах хімічної, біохімічної та мікробіологічної промисловості. Введення різноманітних технологічних харчових добавок, дозволяє спеціалістам-практикам тваринництва суттєво оптимізувати показники ефективності виробництва продукції тваринництва. Викладено перший практичний досвід отримання зеленої маси ейхорнії в експериментальному фермерському господарстві «У Самвела» в Одеській області. Розроблена інноваційна біотехнологія вирощування ейхорнії та впроваджена технологія подальшого використання її як корму в птахівництві у вигляді зеленої маси. Культуру вирощують як в теплицях так й у відкритих водоймах. Результати дослідів свідчать про те, що у дослідній групі отримали на 1 курку на 1,27 яйця більше, ніж в контролі, при цьому середня маса яєць була у дослідній групі вище на 1,46 г. Результати виробничого досліду підтвердили позитивну дію зеленої маси ейхорнії на продуктивність яєчних курей. Після цього досліду в господарстві все поголів’я курей-несучок отримувало ейхорнію в корм, при цьому спостерігали стабільно високу яєчну продуктивність поголів’я (до 94% пік яйценоскості основного стада курей).ru
dc.description.abstractНа сегодня проблема насыщения рационов кормления сельскохозяйственных животных и птицы качественным, безопасным и одновременно питательным белком остается весьма актуальной. За последние десятилетия в области кормопроизводства прошли кардинальные изменения: так, в состав кормовых смесей для всех видов животных добавляют ингредиенты, которые производятся на высокотехнологичных предприятиях химической, биохимической и микробиологической промышленности. Введение различных технологических пищевых добавок, позволяет специалистам-практикам животноводства существенно оптимизировать показатели эффективности производства продукции животноводства. Изложены первый практический опыт получения зеленой массы эйхорнии в экспериментальном фермерском хозяйстве «У Самвела» в Одесской области. Разработана инновационная биотехнология выращивания эйхорнии и внедрена техника дальнейшего использования ее как корма в птицеводстве в виде зеленой массы. Культуру выращивают как в теплицах и в открытых биопрудах. Результаты опытов свидетельствуют о том, что в опытной группе получили на 1 курицу на 1,27 яйца больше, чем в контроле, при этом средняя масса яиц была в опытной группе выше на 1,46 г. Результаты производственного опыта подтвердили положительное воздействие зеленой массы эйхорнии на продуктивность яичных кур. После этого опыта в хозяйстве все поголовье кур-несушек получало эйхорнию в корм, при этом наблюдали стабильно высокую яичную продуктивность поголовья (до 94% пик яйценоскости основного стада кур).ru
dc.description.abstractAt present, the problem of the existence of races of the year’s siblings and creatures of the birds and of the birds, of the children, and of the instantly cheap balsom is overlooked to be relevant. For the remaining ten years in the feed fodder hall, cardinal passes passed: so, to the warehouse of feed sums for all kinds of creatures, we give Ingredients, they are able to compete in high technology. Introduced rational technological additives, allowing special practitioners to optimize their performance indicators of viral products. The first practical demonstration of the recognition of the green masia nehorn in the experimental farmer’s state grant “Samvel” in Odessa oblast was announced. The Innovation Biotechnology Viroshuvannya iohornnaya and the technology of the farther Victoria я я кор poop in birds at the greenhouse of the Masi has been rooted. The culture of virochuyut yak in greenhouses is the same as in watercourses. The results of the experiments indicate that in the experimental group they received 1 chicken 1.27 more eggs than in the control, while the average weight of the eggs in the experimental group was 1.46 g higher. The results of the production experiment confirmed the positive effect of the green mass of eichornia on the productivity of egg hens. After this experience on the farm, the entire livestock of laying hens received eichhoria in the feed, while a stable high egg productivity of the livestock was observed (up to 94% of the peak egg production of the main herd of hens).ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectбіотехнології, ейхорнія, зелена маса, кури-несучки, яєчна продуктивність птиціru
dc.subjectбиотехнология, ейхорния, зеленая маса, куры-несушки, яичная продуктивность птицыru
dc.subjectbiotechnology, neochornia, green masa, laying hens, poultry egg productivityru
dc.titleДОСВІД ВПРОВАДЖЕННЯ БІОТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ЕЙХОРНІЇ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІru
dc.title.alternativeОПЫТ ВНЕДРЕНИЯ БИОТЕХНОЛОГИЙ ВЫРАЩИВАНИЯ ЭЙХОРНИИ В ОДЕССКОЙ ОБЛАСТИru
dc.title.alternativeEXPERIENCE OF IMPLEMENTATION OF BIOTECHNOLOGIES OF GROWING OF EICHORNIA IN ODESSA REGIONru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Ясько Валентина Михайлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
162-Текст статті-450-1-10-20200907.pdf693,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.