DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2810
Title: НОВА КОРМОВА ДОБАВКА ТА ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ В ГОДІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН
Other Titles: NEW ENERGY RESOURCES IN AGRICULTURAL FEEDING
Authors: Котець Г., Кишлали О., Найда В., Гарлицький В.
Kotets G., Kishlali O., Naуda V., Harlitsky V.
Keywords: гранули, білки, жири, вуглеводи, енергетична цінність
granules, proteins, fats, carbohydrates, energy value
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.087.7 Нова кормова добавка та джерела енергії в годівлі сільськогосподарських тварин / Г. Котець , О. Кишлали , В. Найда, В. Гарлицький // Аgrarian Bulletin of tte Black Sea Littoral. 2020, Issue 97. Р. 117-122.
Abstract: У статті наведено результати досліджень з вивчення технологічної лінії гранулювання цитрусових відходів, вивчений їх хімічний склад, визначений валовий вмісту білків, жирів, засвоєних вуглеводів, зокрема простих цукрів та виявлена ефективність використання в раціонах с.-г. тварин. Встановлено позитивний влив технологічної лінії гранулювання цитрусових відходів, що дозволяє отримати гранули високої якості. Хімічний аналіз цитрусових гранул показав, що в 100 г міститься: білків-6,15 г, жирів – 0,99г, вуглеводів – 21.8г, з них простих сахарів 14г, енергетична цінність даної кормової добавки становить Ккал (кДж) – 120,7 (505,7).
The article presents the results of studies on the study of the technological line of granulation of citrus wastes, their chemical composition, the gross content of proteins, fats, digested carbohydrates, including simple sugars, and the efficiency of use in the diets of agricultural products. animals.The positive influx of the technological line of granulation of citrus waste was established, which allows to obtain high quality granules. Chemical analysis of citrus granules showed that 100 g contains: proteins-6,15 g, fats - 0,99g, carbohydrates - 21,8g, of which simple sugars are 14g, the energy value of this feed additive is Kcal (kJ) - 120,7 (505,7).
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2810
Appears in Collections:Котець Генадій Іванович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
161-Текст статті-446-1-10-20200907.pdf718,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.