DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2733
Назва: ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ ЦИБУЛІ ТА ЧАСНИКУ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ
Автори: Балан Г.О.
Теми: інфекційні хвороби, цибуля, часник, південь України
Дата публікації: 2020
Видавництво: Уманський національний університет садівництва
Бібліографічний опис: Балан Г. О. Інфекційні хвороби цибулі та часнику на півдні України / Г. О. Балан // Наука, тенденції та перспективи овочівництва в Україні: мат-ли VIIІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (26 червня 2020 р.) / Уманський національний університет садівництва. - Умань, 2020. – С. 5.
Короткий огляд (реферат): Цибуля та часник – незамінні овочеві культури в раціоні кожного українця. Вони характеризуються високими поживними якостями, широко використовуються в харчовій промисловості, мають фітонцидні та лікувальні властивості, використовуються в народній медицині. На півдні України традиційно вирощуються на присадибних ділянках та фермерських господарствах в типових агрокліматичних умовах та на крапельному зрощенні, на насінниках та виробничих посівах. Головною проблемою вирощування цибулевих на півдні України є розвиток та поширення небезпечних інфекційних хвороб, а саме: несправжньої борошнистої роси, сажки, іржи цибулі, шийкової гнилї, білої гнилі денця та мокрої гнилі. Особливої уваги заслуговують хвороби, збудниками яких є облігатні фітопатогенні паразити, це іржа та пероноспороз (несправжня борошниста роса).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2733
Розташовується у зібраннях:Балан Галина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf236,91 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.