Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2702
Title: | ОСОБЛИВОСТІ ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНА АМАРАНТУ |
Authors: | Валентюк Н. О., Станкевич Г.М. |
Keywords: | якість харчової продукції, післязбиральна обробка, зерно амаранту |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Національний університет харчових технологій |
Citation: | Валентюк Н. О. Особливості післязбиральної обробки зерна амаранту / Н.О. Валентюк, Г.М. Станкевич // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: програма та тези мат-лів ІХ-ї Міжн. наук.-техн. конф. (10-11листопада 2020 р., м. Київ) / Національний університет харчових технологій. - К., 2020. - С. 57-58. |
Abstract: | Останнім часом все більше вимог висувається до якості харчової продукції. Це обумовлює виробників, у тісній співпраці з науковцями, до постійного пошуку шляхів розширення та удосконалення асортименту продуктів харчування. Все більше уваги приділяється залученню у виробництво нових, нетрадиційних видів сировини, які дозволять збагатити кінцеву продукцію комплексом необхідних речовин. Амарант, будучи широко відомим в країнах Америки, є досить новою для нашої країни культурою, яка хоча ще і не зайняла місце серед традиційно вирощуваних зернових та олійних культур, але цілком здатна набути масового поширення завдяки унікальності хімічного складу не тільки зерна, а й листостебельної маси. Наявність в зерні амаранту цінної олії, що містить, окрім значної кількості ненасичених жирних кислот, вітамінів, таку речовину як сквален, дозволяє використовувати його ще й фармацевтичній промисловості, косметології та медицині. Крім того листостебельна маса а також відходи виробництва олії, борошна та крупи можуть використовуватись у годівлі сільськогосподарських тварин. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2702 |
Appears in Collections: | Валентюк Наталія Олександрівна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Тези_Валентюк_Н.О..pdf | 625,05 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.