DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2702
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНА АМАРАНТУ
Автори: Валентюк Н. О., Станкевич Г.М.
Теми: якість харчової продукції, післязбиральна обробка, зерно амаранту
Дата публікації: 2020
Видавництво: Національний університет харчових технологій
Бібліографічний опис: Валентюк Н. О. Особливості післязбиральної обробки зерна амаранту / Н.О. Валентюк, Г.М. Станкевич // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: програма та тези мат-лів ІХ-ї Міжн. наук.-техн. конф. (10-11листопада 2020 р., м. Київ) / Національний університет харчових технологій. - К., 2020. - С. 57-58.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом все більше вимог висувається до якості харчової продукції. Це обумовлює виробників, у тісній співпраці з науковцями, до постійного пошуку шляхів розширення та удосконалення асортименту продуктів харчування. Все більше уваги приділяється залученню у виробництво нових, нетрадиційних видів сировини, які дозволять збагатити кінцеву продукцію комплексом необхідних речовин. Амарант, будучи широко відомим в країнах Америки, є досить новою для нашої країни культурою, яка хоча ще і не зайняла місце серед традиційно вирощуваних зернових та олійних культур, але цілком здатна набути масового поширення завдяки унікальності хімічного складу не тільки зерна, а й листостебельної маси. Наявність в зерні амаранту цінної олії, що містить, окрім значної кількості ненасичених жирних кислот, вітамінів, таку речовину як сквален, дозволяє використовувати його ще й фармацевтичній промисловості, косметології та медицині. Крім того листостебельна маса а також відходи виробництва олії, борошна та крупи можуть використовуватись у годівлі сільськогосподарських тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2702
Розташовується у зібраннях:Валентюк Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези_Валентюк_Н.О..pdf625,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.