DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2701
Назва: ВПЛИВ ВОЛОГОСТІ НА АЕРОДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА АМАРАНТУ
Автори: Валентюк Н.О., Когут І.М., Філіпчук К.І.
Теми: вологість, аеродинамічні властивості, зерно амаранту
Дата публікації: 2020
Видавництво: Primedia E-Launch LLC
Бібліографічний опис: УДК 631.56:582.663 Валентюк Н. О. Вплив вологості на аеродинамічні властивості зерна амаранту / Н.О. Валентюк, І.М. Когут, К.І. Філіпчук // The International scientific and practical conference “Open Science: Interesting Events for 2020” (July 8-9, 2020) Primedia E-Launch LLC, Chicago.2020. p.16-21.
Короткий огляд (реферат): Про корисні і цілющі властивості такої культури як амарант відомо з давніх часів. Зерно цієї культури використовували в харчуванні ще в прадавні часи цивілізації Американського континенту – інки та ацтеки [2, c.5-7; 3, c.5-12]. В наш час амарант знов привертає до себе увагу дослідників багатьох напрямків. Такий інтерес обумовлений тим, що до хімічного складу як зерна так і листостебельної маси амаранту входить досить велика кількість, у порівнянні із більшістю традиційно вирощуваних в Україні зернових і олійних культур, енергетично і біологічно цінних речовин, серед яких особливої цінності набуває сквален, що міститься в амарантовій олії і активно сприяє нормалізації мікроциркулярних процесів кровообігу, являючись джерелом кисневого забезпечення [3, c. 15-55]. Крім того, амарант є багатим джерелом ненасичених жирних кислот, значної кількості незамінних амінокислот, вітамінів, мікро- та макроелементів. В амаранті не тільки високий вміст протеїну, але і найбільш збалансований амінокислотний склад. Такі властивості амаранту відкривають надзвичайно широкий спектр його використання: фармакологія і медицина, харчова промисловість, косметологія, кормовиробництво.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2701
Розташовується у зібраннях:Валентюк Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Валентюк_Н.О._Чикаго._тези.pdf644,74 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.