Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2701
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Валентюк Н.О., Когут І.М., Філіпчук К.І. | - |
dc.date.accessioned | 2020-12-15T09:44:57Z | - |
dc.date.available | 2020-12-15T09:44:57Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | УДК 631.56:582.663 Валентюк Н. О. Вплив вологості на аеродинамічні властивості зерна амаранту / Н.О. Валентюк, І.М. Когут, К.І. Філіпчук // The International scientific and practical conference “Open Science: Interesting Events for 2020” (July 8-9, 2020) Primedia E-Launch LLC, Chicago.2020. p.16-21. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2701 | - |
dc.description.abstract | Про корисні і цілющі властивості такої культури як амарант відомо з давніх часів. Зерно цієї культури використовували в харчуванні ще в прадавні часи цивілізації Американського континенту – інки та ацтеки [2, c.5-7; 3, c.5-12]. В наш час амарант знов привертає до себе увагу дослідників багатьох напрямків. Такий інтерес обумовлений тим, що до хімічного складу як зерна так і листостебельної маси амаранту входить досить велика кількість, у порівнянні із більшістю традиційно вирощуваних в Україні зернових і олійних культур, енергетично і біологічно цінних речовин, серед яких особливої цінності набуває сквален, що міститься в амарантовій олії і активно сприяє нормалізації мікроциркулярних процесів кровообігу, являючись джерелом кисневого забезпечення [3, c. 15-55]. Крім того, амарант є багатим джерелом ненасичених жирних кислот, значної кількості незамінних амінокислот, вітамінів, мікро- та макроелементів. В амаранті не тільки високий вміст протеїну, але і найбільш збалансований амінокислотний склад. Такі властивості амаранту відкривають надзвичайно широкий спектр його використання: фармакологія і медицина, харчова промисловість, косметологія, кормовиробництво. | ru |
dc.language.iso | uk | ru |
dc.publisher | Primedia E-Launch LLC | ru |
dc.subject | вологість, аеродинамічні властивості, зерно амаранту | ru |
dc.title | ВПЛИВ ВОЛОГОСТІ НА АЕРОДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА АМАРАНТУ | ru |
dc.type | Article | ru |
Розташовується у зібраннях: | Валентюк Наталія Олександрівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Валентюк_Н.О._Чикаго._тези.pdf | 644,74 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.