DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2493
Title: ШТАМ YERSINIA ENTEROCOLITICA PI-11/15 ДЛЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ
Authors: Скрипка М.В., Панікар І.І., Мачуський О.В., Мачуська В.А., Саулін П.І.
Keywords: штам Yersinia enterocolitica PI-11/15, ветеринарна біотехнологія
Issue Date: 2017
Publisher: Державний департамент інтелектуальної власності
Citation: Штам Yersinia enterocolitica PI-11/15 для ветеринарної біотехнології: Патент u 2017 0709 Україна, МПК C12N 1/02 (2006.01), A61P 39/02 (2006.01) A61P 37/02 (2006.01).26.12.2017, Бюл.№ 24 / Скрипка М.В., Панікар І.І., Мачуський О.В., Мачуська В.А., Саулін П.І.
Abstract: Штам Yersinia enterocolitica PI-11/15 має типові культурально-морфологічні та фізіолого- біохімічні властивості та депонований в Депозитарії Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів під номером 669, призначений для імунобіологічних та діагностичних засобів для потреб ветеринарної медицини.
Description: Корисна модель, що пропонується, належить до ветеринарії, а саме до ветеринарної біотехнології. З метою отримання ефективних імунобіологічних препаратів для ветеринарної медицини необхідним є постійний моніторинг епізоотичної ситуації та актуалізація виробничих штамів. Yersinia enterocolitica належить до роду Yersinia, родини Enterobacteriaceae, Y. enterocolitica 5 входить в перелік патогенних для людей мікробів. Yersinia enterocolitica викликає хворобу ієрсиніоз, яка супроводжується діареєю, ентеритом, псевдоапендицитом, септицемією та гострим артритом. Даний мікроорганізм широко розповсюджений в природі, деякі із них - паразити тварин (гризунів та птиці) і людей, виділяють їх із ґрунту, води, молочних та інших харчових продуктів. Також Y. enterocolitica виділяють від комах, равликів, ракоподібних, 10 гризунів, птиці, собак, кішок, домашніх сільськогосподарських тварин. Можна також знайти цю бактерію у воді багатьох річок та озер. Інфікування людини проходить фекально-оральним шляхом. В Європі основний резервуар - свині, більшість випадків зараження пов'язані саме з вживанням недостатньо термічно обробленої свинини. А, наприклад, в Японії - із вживанням риби та ракоподібних.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2493
Appears in Collections:Скрипка Марина Вікторівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
122172-uapatents.com.pdf146,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.