DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2492
Title: ШТАМ CITROBACTER FREUNDII KSM-1 ДЛЯ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ЕНТЕРОБАКТЕРІЙ
Authors: Скрипка М.В., Панікар І. І., Мачуський О.В., Мачуська В.А., Коломак І.О.
Keywords: штам Citrobacter freundii KSM-1, диференціація ентеробактерій
Issue Date: 2017
Publisher: Державний департамент інтелектуальної власності
Citation: Штам Citrobacter freundii KSM-1 для диференціації ентеробактерій: Патент UA (11) 122171 (13) U (51). 26.12.2017, Бюл.№ 24 / Скрипка М. В., Панікар І. І., Мачуський О.В., Мачуська В.А., Коломак І.О.
Abstract: Штам Citrobacter freundii KSM-1 має типові культурально-морфологічні та фізіолого-біохімічні властивості і депонований в Депозитарії Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів під номером 666, призначений для диференціації ентеробактерій.
Description: Корисна модель, що пропонується, належить до ветеринарії, а саме до лабораторної діагностики у ветеринарній медицині. Відповідно до системи стандартизації, при проведенні мікробіологічних досліджень в лабораторіях ветеринарної медицини та інших бактеріологічних лабораторіях, передбачено використання еталонних тест-штамів мікроорганізмів. Такі стандартні штами використовуються як для перевірки ростових властивостей поживних 5 середовищ, так і для використання як позитивні контролі під час диференційної діагностики. Citrobacter freundii - типовий вид роду Citrobacter, що належить до родини Enterobacteriaceae. Виділяють даний мікроорганізм із води, ґрунту, фекалій тварин та людей. Здатні викликати спалахи гастроентеритів та харчових токсикоінфекцій. Механізми передачі збудника - фекально-оральний та контактний. Проте найбільшу значимість набули госпітальні 10 ураження жовчо- та сечовивідних шляхів, отити та остеомієліти, особливо в ослаблених пацієнтів та новонароджених, обумовлені горизонтальною передачею через руки медичного персоналу. Також можуть спостерігати бактеремію, ендокардити та ураження дихальних шляхів. Основні фактори патогенності - мікроворсинки, поверхневий білок адгезії та ендотоксин.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2492
Appears in Collections:Скрипка Марина Вікторівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
122171-uapatents.com (1).pdf142,51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.