Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2392
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Півень О.Т., Клімінченко А.В., Коновалова М.О. | - |
dc.date.accessioned | 2020-08-10T11:19:35Z | - |
dc.date.available | 2020-08-10T11:19:35Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Півень О. Т. Радіологічний аналіз прісноводної та морської риби / О.Т. Півень, А.В. Клімінченко, М.О. Коновалова // Сучасні проблеми біобезпеки в Україні: мат-ли ІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (18-19 квітня 2019 р, м. Полтава). – Полтава, 2019. - С. 62-64. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2392 | - |
dc.description.abstract | Риба є цінним продуктом харчування, який містить велику кількість білків, корисних жирних кислот, вітамінів, мікро- та макроелементів. Хімічний склад м'яса риби обумовлює її високу засвоюваність. Користуються попитом як прісноводна, так і морська риба. Але поряд із високою користю риби слід пам'ятати і про можливу шкоду, яку вона може завдати здоров'ю людини. На сучасному етапі вимоги до показників безпечності та якості даної сировини мають підпорядковуватись міжнародним стандартам, враховуючи процес євроінтеграції [4,5]. Значно впливула на екологічний стан нашої держави Аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Поряд із цим, постійно іде забруднення екосистем штучними радіонуклідами, які викидаються промисловими виробництвами. Рпба є однією із ланок харчових ланцюгів, шо діють у водних екосистемах. Часто саме риби замикають харчові ланцюги. Як відомо, згідно екологічних законів, накопичення радіонуклідів збільшується по мірі руху у харчових ланцюгах. Із цього випливає, що саме у рибі може накопичуватись найбільша кількість радіонуклідів [б, 7, 9]. Вивченням вмісту ридіонуклідів у різних видів риб на територіях нашої держави, які не відносяться до зони відчуження, займалися ряд вчених [1,2]. Однак, праць щодо вивчення радіонуклідного забруднення риби на території Одещини недостатньо. Беручи до уваги, що питанням безпечності має приділятись велика увага [8], а харчові гідробіонти повинні проходити ретельний ветеринарно-санітарний контроль [3]. було поставлено мету - вивчити вміст радіонуклідів у свіжій морській та прісноводній рибі, яка реалізується на агропродовольчих ринках м. Одеси. | ru |
dc.language.iso | uk | ru |
dc.publisher | Полтавська державна аграрна академія | ru |
dc.subject | радіологічний аналіз, прісноводна та морська риба | ru |
dc.title | РАДІОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРІСНОВОДНОЇ ТА МОРСЬКОЇ РИБИ | ru |
dc.type | Article | ru |
Розташовується у зібраннях: | Півень Ольга Тарасовна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Півень О.Т..pdf | 442,49 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.