DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2228
Назва: Міфологема Еросу в античних та середньовічно-ренесансних вимірах: монографія
Автори: Майстренко М.І., Майстренко Л.В.
Теми: міфологема, Ерос, античність, середньовіччя, ренесанс
Дата публікації: 2018
Видавництво: Миколаївський націон. ун-т ім. В.О. Сухомлинського
Бібліографічний опис: Майстренко М. І. Міфологема Еросу в античних та середньовічно-ренесансних вимірах: монографія / М.І. Майстренко, Л.В. Майстренко. – Миколаїв, 2018. – 216 с.
Короткий огляд (реферат): Питання міфу як універсального позачасово-просторового культурного феномену, його складових (міфологема, міфема) тісно пов’язане зі стихією міфологічного вираження та його осмислення у словесних та пластичних мистецтвах, де художній образ стає інобуттям міфу як носія закодованих у часі й трансформованих легендарно-міфологічних образів з проекцією на сучасні реалії. Міфопоетичний комплекс є одним із пріоритетних об’єктів вивчення у сучасному літературознавстві, зокрема, компаративістиці; його студіювання допомагає глибше проникнути в іманентний зміст художнього тексту, зазирнути у творчу лабораторію митця, осягнути типологію та специфічні особливості відображених у літературі різноманітних концептів, осмислити морально-психологічні проблеми та загальнолюдські істини, що хвилювали різних авторів, які творили в одному культурологічному просторі, в одній сфері ідей. Єдність світового літературного процесу, необхідність з’ясування загальносвітських закономірностей розвитку національних літератур та особливості, що становлять їхню самобутність, стимулюють розвиток типологічних досліджень. У літературатурознавчих студіях розширюється семантичне коло міфу і його складників, помітне тяжіння до інтенсивного вивчення інтеграції міфологем у художньому творі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2228
Розташовується у зібраннях:МОНОГРАФІЇ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МОНОГРАФIЯ_2018-_копия.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.