DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2119
Назва: ВПЛИВ УМОВ СУШІННЯ НА ПОСІВНІ ЯКОСТІ НАСІННЯ АМАРАНТУ
Інші назви: Влияние условий сушки на посевные качества семян амаранта
Effect of drying conditions on the amaranth seed quality
Автори: Станкевич Г.М., Валентюк Н.О.
Stankevich G., Valentiuk N.
Теми: насіння амаранту, посівні якості, схожість, енергія проростання, сушіння зерна амаранту
семена амаранта, посевные качества, всхожесть, энергия прорастания, сушка зерна амаранта
amaranth seeds, seed qualities, germination, energy of germination, drying of amaranth seed
Дата публікації: 2018
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 582.663:631.365:631.53.01 Станкевич Г.М. Вплив умов сушіння на посівні якості насіння амаранту / Г.М. Станкевич, Н.О. Валентюк // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. – Вип. 87. – С. 43-50.
Короткий огляд (реферат): В роботі наведено результати дослідження впливу способів та режимів сушіння на посівні якості насіння амаранту, такі як схожість, енергія проростання та здатність проростання. Встановлено, що для забезпечення необхідної якості насіннєвого матеріалу амаранту можна використовувати поряд з традиційним конвективним методом сушіння, сушіння із використанням енергії інфрачервоного випромінювання, а також комбіноване конвективно-мікрохвильове сушіння з використанням імпульсних режимів, за яких відбувається почергова подача короткочасних імпульсів мікрохвильової енергії та продування амаранту зовнішнім повітрям. При цьому необхідно використовувати щадні режими сушіння, за яких зберігаються посівні якості амаранту.
В работе приведено результаты исследования влияния способов и режимов сушки на посевные качества семян амаранта, такие как всхожесть, энергия прорастания и способность прорастания. Установлено, что для обеспечения необходимого качества семенного материала амаранта можно использовать наряду с традиционным конвективным методом сушки, сушку с применением энергии инфракрасного излучения, а также комбинированную конвективно-микроволновую сушку с использованием импульсных режимов, при которых происходит поочередная подача краткосрочных импульсов микроволновой энергии и продувки амаранта внешним воздухом. При этом необходимо использовать щадящие режимы сушки, при которых сохраняются посевные качества амаранта.
The results of a study of the drying methods and regimes that have an influence on the amaranth seed quality, such as germination, germination energy and germination capacity are presented. It has been established that, in order to ensure the requires quality of amaranth seed, in addition to the traditional convection drying method, drying with the use of infrared energy, or combined convectionmicrowave drying with the use of pulse regimes in which the short-term pulses of microwave energy and amaranth purging external air can be applied. In this case, it is necessary to use gentle regimes for drying, in which the quality of amaranth is preserved.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2119
Розташовується у зібраннях:Валентюк Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Валентюк.pdf797,78 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.