DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1987
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМолодченкова О.О. , Адамовская В.Г., Досенко В.Е. , Тихонов П.С.-
dc.date.accessioned2020-04-21T13:19:46Z-
dc.date.available2020-04-21T13:19:46Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationУДК 581.1.036/032 Молодченкова О.О. , Адамовская В.Г., Досенко В.Е. , Тихонов П.С. Лектиновая активность и экспрессия генов лектина проростков пшеницы при инфицировании грибными патогенами и действии салициловой кислоты // Вісник Харківського національного аграрного університету. - Харків, 2012. - Вип. 2 (26). - С. 54-60.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1987-
dc.description.abstractУстановлены различия уровня лектиновой активности и содержания мРНК лектинов у растений разных по устойчивости к патогенам сортов пшеницы при инфицировании Fusarium graminearum, Alternaria spp. и действии салициловой кислоты. Cделан вывод, что увеличение лектиновой активности и уровня экспрессии генов лектинов является одной из защитных реакций растительного организма пшеницы на действие грибных патогенов и салициловой кислоты, которая имеет свои особенности в зависимости от устойчивости сорта и воздействующего фактора.ru
dc.description.abstractChanges of the level of lectins’ activity and mRNA for wheat varieties which differ in resistance to pathogens at the infecting of Fusarium graminearum, Alternaria spp. and at the action of salicylic acid are established. It was conclused, that increase of lectins’ activity and level of expression of lectins’ genes is one of wheat plants defense reaction on the action of fungi pathogens and salicylic acid which has the peculiar features depending of varieties’ resistance and impact factor.ru
dc.description.abstractВстановлені відмінності рівня лектинової активності та вмісту мРНК лектинів у різних за стійкістю до патогенів сортів пшениці при інфікуванні Fusarium graminearum, Alternaria spp. і дії саліцилової кислоти. Зроблено висновок, що збільшення лектинової активності та рівня експресії генів лектину є однією із захисних реакцій рослинного організму пшениці на дію грибних патогенів і саліцилової кислоти, яка має свої особливості залежно від стійкості сорту і чинника впливу.ru
dc.language.isoruru
dc.publisherХарківський національний аграрний університетru
dc.subjectTriticum aestivum L., Fusarium graminearum, Alternaria spp., лектиновая активность, лектины, экспрессия геновru
dc.subjectTriticum aestivum L., Fusarium graminearum, Alternaria spp., lectin activity, lectins, expression of genesru
dc.subjectTriticum aestivum L., Fusarium graminearum, Alternaria spp., лектинова активність, лектини, експресія генівru
dc.titleЛЕКТИНОВАЯ АКТИВНОСТЬ И ЭКСПРЕССИЯ ГЕНОВ ЛЕКТИНА ПРОРОСТКОВ ПШЕНИЦЫ ПРИ ИНФИЦИРОВАНИИ ГРИБНЫМИ ПАТОГЕНАМИ И ДЕЙСТВИИ САЛИЦИЛОВОЙ КИСЛОТЫru
dc.title.alternativeLECTIN ACTIVITY AND EXPRESSION OF LECTIN GENES OF WHEAT SEEDLINGS AT THE INFECTION OF FUNGI PATHOGENS AND ACTION OF SALICYLIC ACIDru
dc.title.alternativeЛЕКТИНОВА АКТИВНІСТЬ ТА ЕКСПРЕСІЯ ГЕНІВ ЛЕКТИНУ ПРОРОСТКІВ ПШЕНИЦІ ПРИ ІНФІКУВАННІ ГРИБНИМИ ПАТОГЕНАМИ ТА ДІЇ САЛІЦИЛОВОЇ КИСЛОТИru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Тихонов Павло Сергійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2012-1 Тихонов.pdf493,5 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.