DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1954
Назва: РУХОВА АКТИВНІСТЬ ПОРОСЯТ-СИСУНІВ ЗА ВВЕДЕННЯ СПОЛУК ФЕРУМУ
Інші назви: Двигательная активность подсосных поросят при введении соединений ферума
Автори: Приступа Т.І., Данчук В.В., Данчук О.В., Каплуненко В.Г.
Теми: поросята, нанопрепарати, ферум, рухова активність
поросята, нанопрепараты, ферум, двигательная активность
Дата публікації: 2013
Видавництво: Науковий вісник ветеринарної медицини
Бібліографічний опис: УДК 636. 4: 612.128-129 Рухова активність поросят-сисунів за введення сполук феруму / Т.І. Приступа, В.В. Данчук, О.В. Данчук, В.Г. Каплуненко // Науковий вісник ветеринарної медицини. - 2013. – Вип. 12 (107). – С. 60-62.
Короткий огляд (реферат): У статті доводиться, що вміст Fe у крові поросят протягом підсисного періоду онтогенезу поступово зростає. Забезпечення потреб поросят у Fe виключно за рахунок молозива та молока свиноматок негативно впливає на динаміку мікроелементу в їх крові. Дефіцит Fe у крові поросят-сисунів призводить до зниження їх рухової активності. Такі поросята займають соски із нижчим рівнем лактації. Також відмічено, що вміст Fe у плазмі крові поросят має високі корелятивні зв’язки із фізіологічною активністю поросят. Комплексне введення нанопрепарату Fe та залізодекстрану сприяє вірогідному зростанню вмісту Fe у плазмі крові, рухової активності та конкурентоспроможності у боротьбі за соски із вищим рівнем лактації.
В статье утверджается, что содержание Fe в крови поросят в течение подсосного периода онтогенеза постепенно увеличивается. Обеспечение потребностей поросят в Fe исключительно за счет молозива и молока свиноматок отрицательно влияет на динамику микроэлемента в их крови. Дефицит Fe в организме поросят-сосунов приводит к снижению двигательной активности. Такие поросята занимают соски с низким уровнем лактации. Комплексное введение нанопрепарата Fe и железодекстрана способствует достоверному содержанию Fe в плазме крови, росту двигательной активности и конкурентоспособности в борьбе за соски с высоким уровнем лактации.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1954
Розташовується у зібраннях:Данчук Олексій Володимирович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nvvm_2013_12_18.pdf386,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.