DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1901
Title: ПРОДУКТИВНІСТЬ СВИНЕЙ ПОРОДИ П’ЄТРЕН ЗА РІЗНИХ МЕТОДІВ РОЗВЕДЕННЯ
Other Titles: Продуктивность свиней породы пьетрен при разных методах разведения
Performance of Pietrain pigs with different breeding methods
Authors: Сусол Р. Л., Тацій О. В.
Сусол Р. Л., Таций О. В.
Susol R.L., Tatsyi O.V.
Keywords: свині, продуктивність, п’єтрен, дюрок, поєднання
свиньи, продуктивность, пьетрен, дюрок, сочетаемость
pigs, performance, Pietrain, Duroc, breeding
Issue Date: 2018
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.4.082 Сусол Р. Л. Продуктивність свиней породи п’єтрен за різних методів розведення / Р. Л. Сусол, О. В. Тацій // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 109-114.
Abstract: Поєднання свиноматок породи п’єтрен з кнурами породи дюрок призвело до певного зменшення у маток багатоплідності на 4,2% порівняно з їх чистопородним розведенням. Молодняк гібридного походження під час контрольної відгодівлі досягав живої маси 100 кг на 2,6 днів раніше на фоні зменшення витраткормів на 1 кг приросту на 3,7% за рахунок підвищених середньодобових приростів на 41,0 г порівняно з чистопородним розведенням свиней породи п’єтрен. Аналіз м’ясних якостей молодняку свиней різного походження доводить безпосередній та сильніший вплив батьківської форми на прояв даних ознак. Так, вплив породи п’єтрен на вихідм’яса в туші становив 72,2%, а породи дюрок – 69,6%.
Сочетаемость свиноматок породы пьетрен с хряками породы дюрок привело к определенному уменьшению у маток многоплодия на 4,2% по сравнению с чистопородным разведением. Молодняк гибридного происхождения на контрольном откорме достигал живой массы 100 кг на 2,6 дней раньше на фоне уменьшения расхода кормов на 1 кг прироста на 3,7% за счет повышенных среднесуточных приростов на 41,0 г в сравнении с чистопородным разведением свиней породы пьетрен. Анализ мясных качеств молодняка свиней разного происхождения доказывает непосредственное и более сильное влияние отцовской формы на проявление данных признаков. Так, влияние породы пьетрен на выход мяса в туше составило 72,2%, а породы дюрок - 69,6%.
Crossing Pietrain sows to Duroc boars resulted in an overall decrease of 4.2% in sow prolificacy compared to pure-breeding method. The performance test has shown that cross-bred offspring reached a body weight of 100 kg 2.6 days sooner as against pure-bred pigs, and that was associated with a 3.7% reduction in feed conversion ratio due to a 41 g increase in average daily gains. The analysis of meat quality traits of the offspring produced by different breeding methods has proven that male parent had direct and greater contribution to manifestation of these performance traits. In particular, Pietrain male parent contribution to the lean yield was 72.2% whereas that of the Duroc breed was 69.6%.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1901
Appears in Collections:Сусол Руслан Леонідович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сусол Р..pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.