DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1896
Title: БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД КРОВІ КОРІВ ЗАЛЕЖНО ВІД ОБ’ЄМНО-ВАГОВОГО КОЕФІЦІЄНТА
Other Titles: Биохимический состав крови коров в зависимости от объёмно-весового коэффициента
The biochemical composition of blood of cows depending on the volume to weight ratio
Authors: Китаєва А.П., Бакланова Л.В.
Китаева А.П., Бакланова Л.В.
Kitaeva А. Р., Baklanova L. V.
Keywords: корова, лактація, білок, альбумін, глобулін
корова, лактация, белок, альбумин, глобулин
cow, lactation, protein, albumin, globulin
Issue Date: 2018
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.22/28:612.1:612.66 Китаєва А.П. Біохімічний склад крові корів залежно від об’ємно-вагового коефіцієнта / А.П. Китаєва, Л.В. Бакланова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 54-57.
Abstract: Вивчали біохімічні показники крові лактуючих корів різних лактацій залежно від показника об’ємно-вагового коефіцієнта. Встановлено, що кращій білковий склад крові мали лактуючі корови четвертої лактації з об’ємно-ваговим коефіцієнтом 0,526, у яких вміст загального білка був більший, ніж у корів третьої лактації на 3,92 г/л або на 4,8% при Р>0,95, а глобуліну відповідно – на 9,88 абсолютних і 25,2 відносних відсотки при Р>0,95.
Изучали биохимические показатели крови коров разных лактаций в зависимости от показателей объемно-весового коэффициента. Установлено, что лучший белковый состав крови был у лактирующих коров четвертой лактации с объёмно-весовым коэффициентом 0,526, у которых содержание общего белка было больше, чем у коров третьей лактации на 3,92 г/л или на 4,8% при Р>0,95, а глобулина соответственно на 9,88 абсолютных и 25,2 относительных процента при Р>0,95.
We have studied blood biochemical parameters of cows in different parities depending on the volume to weight ratio. The best blood protein profile was found out in fourth lactation cows with the volume to weight ratio of 0.526; in these cows as compared to third lactation cows the total protein content was 3.92 g/l or 4.8% higher with P>.95 whereas the globulin concentration was 9.88 g/l or 25.2% higher with P> .95.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1896
Appears in Collections:Китаєва Алла Павлівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Китаєва А...pdf786,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.