�������@Mail.ru
DSpace About DSpace Software
 

Library ODAU >
ПРАЦІ ВЧЕНИХ ОДАУ >
Китаєва Алла Павлівна >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1896

Название: БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД КРОВІ КОРІВ ЗАЛЕЖНО ВІД ОБ’ЄМНО-ВАГОВОГО КОЕФІЦІЄНТА
Другие названия: Биохимический состав крови коров в зависимости от объёмно-весового коэффициента
The biochemical composition of blood of cows depending on the volume to weight ratio
Авторы: Китаєва А.П., Бакланова Л.В.
Китаева А.П., Бакланова Л.В.
Kitaeva А. Р., Baklanova L. V.
Ключевые слова: корова, лактація, білок, альбумін, глобулін
корова, лактация, белок, альбумин, глобулин
cow, lactation, protein, albumin, globulin
Issue Date: 2018
Издатель: Одеський державний аграрний університет
Библиографическое описание: УДК 636.22/28:612.1:612.66 Китаєва А.П. Біохімічний склад крові корів залежно від об’ємно-вагового коефіцієнта / А.П. Китаєва, Л.В. Бакланова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 54-57.
Аннотация: Вивчали біохімічні показники крові лактуючих корів різних лактацій залежно від показника об’ємно-вагового коефіцієнта. Встановлено, що кращій білковий склад крові мали лактуючі корови четвертої лактації з об’ємно-ваговим коефіцієнтом 0,526, у яких вміст загального білка був більший, ніж у корів третьої лактації на 3,92 г/л або на 4,8% при Р>0,95, а глобуліну відповідно – на 9,88 абсолютних і 25,2 відносних відсотки при Р>0,95.
Изучали биохимические показатели крови коров разных лактаций в зависимости от показателей объемно-весового коэффициента. Установлено, что лучший белковый состав крови был у лактирующих коров четвертой лактации с объёмно-весовым коэффициентом 0,526, у которых содержание общего белка было больше, чем у коров третьей лактации на 3,92 г/л или на 4,8% при Р>0,95, а глобулина соответственно на 9,88 абсолютных и 25,2 относительных процента при Р>0,95.
We have studied blood biochemical parameters of cows in different parities depending on the volume to weight ratio. The best blood protein profile was found out in fourth lactation cows with the volume to weight ratio of 0.526; in these cows as compared to third lactation cows the total protein content was 3.92 g/l or 4.8% higher with P>.95 whereas the globulin concentration was 9.88 g/l or 25.2% higher with P> .95.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1896
Appears in Collections:Китаєва Алла Павлівна

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Китаєва А...pdf786,96 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback