Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1896
Назва: | БІОХІМІЧНИЙ СКЛАД КРОВІ КОРІВ ЗАЛЕЖНО ВІД ОБ’ЄМНО-ВАГОВОГО КОЕФІЦІЄНТА |
Інші назви: | Биохимический состав крови коров в зависимости от объёмно-весового коэффициента The biochemical composition of blood of cows depending on the volume to weight ratio |
Автори: | Китаєва А.П., Бакланова Л.В. Китаева А.П., Бакланова Л.В. Kitaeva А. Р., Baklanova L. V. |
Теми: | корова, лактація, білок, альбумін, глобулін корова, лактация, белок, альбумин, глобулин cow, lactation, protein, albumin, globulin |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 636.22/28:612.1:612.66 Китаєва А.П. Біохімічний склад крові корів залежно від об’ємно-вагового коефіцієнта / А.П. Китаєва, Л.В. Бакланова // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. - №87-2. - С. 54-57. |
Короткий огляд (реферат): | Вивчали біохімічні показники крові лактуючих корів різних лактацій залежно від показника об’ємно-вагового коефіцієнта. Встановлено, що кращій білковий склад крові мали лактуючі корови четвертої лактації з об’ємно-ваговим коефіцієнтом 0,526, у яких вміст загального білка був більший, ніж у корів третьої лактації на 3,92 г/л або на 4,8% при Р>0,95, а глобуліну відповідно – на 9,88 абсолютних і 25,2 відносних відсотки при Р>0,95. Изучали биохимические показатели крови коров разных лактаций в зависимости от показателей объемно-весового коэффициента. Установлено, что лучший белковый состав крови был у лактирующих коров четвертой лактации с объёмно-весовым коэффициентом 0,526, у которых содержание общего белка было больше, чем у коров третьей лактации на 3,92 г/л или на 4,8% при Р>0,95, а глобулина соответственно на 9,88 абсолютных и 25,2 относительных процента при Р>0,95. We have studied blood biochemical parameters of cows in different parities depending on the volume to weight ratio. The best blood protein profile was found out in fourth lactation cows with the volume to weight ratio of 0.526; in these cows as compared to third lactation cows the total protein content was 3.92 g/l or 4.8% higher with P>.95 whereas the globulin concentration was 9.88 g/l or 25.2% higher with P> .95. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/1896 |
Розташовується у зібраннях: | Китаєва Алла Павлівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Китаєва А...pdf | 786,96 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.