DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1858
Назва: ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА РІЗНИХ СПОСОБІВ ДЕФРОСТАЦІЇ М'ЯСНОЇ СИРОВИНИ
Автори: Станков М.М., Коренева Ж. Б., Голованова А.І.
Теми: порівняльна оцінка, способи дефростації, м'ясна сировина
Дата публікації: 2019
Видавництво: Полтавська державна аграрна академія
Бібліографічний опис: Станков М.М. Порівняльна оцінка різних способів дефростації м'ясної сировини / М.М.Станков, Ж.Б. Коренева, А.І. Голованова // Сучасні проблеми біобезпеки в Україні: матер. II Всеукраїнської наук.-практ. Інтернет-конференції ( 18 - 19 квітня 2019 р. м. Полтава) / Полтавська державна аграрна академія. – Полтава, 2019. – С.67-70.
Короткий огляд (реферат): Ключовою проблемою будь-якої галузі є максимальне збереження виготовленої продукції, а підвищення конкурентоспроможності продукції є актуальним завданням в боротьбі за споживача. За аналітичними даними «Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO)» імпорт м'яса в Україну в період з січня по березень 2018 року виявився найбільшим за останні п'ять років. За підсумками першого кварталу 2018 імпорт свинини в Україну склав 1,8 тис. тон (+ 17,1% до 1 кварталу 2017), імпорт м'яса птиці - 30,8 тис. тон (+ 26%), імпорт субпродуктів - 8,4 тис. тон (+ 44%); імпорт сала - 14,1 тис. тон (+ 58%). На українському споживчому ринку з кожним роком збільшується асортимент м'ясних продуктів, але як свідчать фахівці більше половини імпорту м'ясної сировини надходить в нашу країну в блоках. Сюди відносять: морожену м'ясну сировину без кісток, обвалену, жиловану I і II сорту, обріз з різних частин туші, що містить до 80% пісного м'яса, пашину та ін. Основними країнами постачальниками мороженої м'ясної сировини є: Бразилія, Аргентина, Німеччина, Іспанія (8%), Італія%), Монголія (4% ) та інші країни (10%). Крім основних видів м'яса і дешевої сировини, в Україну постачають сало і субпродукти. В основному ці види сировини використовують в переробній галузі для виготовлення ковбас та інших м'ясопродуктів. Імпортне сало і субпродукти дозволяють виробникам істотно знизити витрати. М'ясна продукція завозиться в замороженому стані, що дозволяє тривалий час зберігати сировину. Головною проблемою майже всіх м'ясопереробних підприємств є швидке і якісне розморожування сировини, з метою запобігання втрати її якості [1-5]. Мета роботи проведення порівняльної оцінки якості м'ясної сировини, за різними способами дефростації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1858
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коренева Ж.Б..pdf630,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.