DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1858
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтанков М.М., Коренева Ж. Б., Голованова А.І.-
dc.date.accessioned2020-03-31T13:40:51Z-
dc.date.available2020-03-31T13:40:51Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationСтанков М.М. Порівняльна оцінка різних способів дефростації м'ясної сировини / М.М.Станков, Ж.Б. Коренева, А.І. Голованова // Сучасні проблеми біобезпеки в Україні: матер. II Всеукраїнської наук.-практ. Інтернет-конференції ( 18 - 19 квітня 2019 р. м. Полтава) / Полтавська державна аграрна академія. – Полтава, 2019. – С.67-70.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1858-
dc.description.abstractКлючовою проблемою будь-якої галузі є максимальне збереження виготовленої продукції, а підвищення конкурентоспроможності продукції є актуальним завданням в боротьбі за споживача. За аналітичними даними «Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO)» імпорт м'яса в Україну в період з січня по березень 2018 року виявився найбільшим за останні п'ять років. За підсумками першого кварталу 2018 імпорт свинини в Україну склав 1,8 тис. тон (+ 17,1% до 1 кварталу 2017), імпорт м'яса птиці - 30,8 тис. тон (+ 26%), імпорт субпродуктів - 8,4 тис. тон (+ 44%); імпорт сала - 14,1 тис. тон (+ 58%). На українському споживчому ринку з кожним роком збільшується асортимент м'ясних продуктів, але як свідчать фахівці більше половини імпорту м'ясної сировини надходить в нашу країну в блоках. Сюди відносять: морожену м'ясну сировину без кісток, обвалену, жиловану I і II сорту, обріз з різних частин туші, що містить до 80% пісного м'яса, пашину та ін. Основними країнами постачальниками мороженої м'ясної сировини є: Бразилія, Аргентина, Німеччина, Іспанія (8%), Італія%), Монголія (4% ) та інші країни (10%). Крім основних видів м'яса і дешевої сировини, в Україну постачають сало і субпродукти. В основному ці види сировини використовують в переробній галузі для виготовлення ковбас та інших м'ясопродуктів. Імпортне сало і субпродукти дозволяють виробникам істотно знизити витрати. М'ясна продукція завозиться в замороженому стані, що дозволяє тривалий час зберігати сировину. Головною проблемою майже всіх м'ясопереробних підприємств є швидке і якісне розморожування сировини, з метою запобігання втрати її якості [1-5]. Мета роботи проведення порівняльної оцінки якості м'ясної сировини, за різними способами дефростації.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherПолтавська державна аграрна академіяru
dc.subjectпорівняльна оцінка, способи дефростації, м'ясна сировинаru
dc.titleПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА РІЗНИХ СПОСОБІВ ДЕФРОСТАЦІЇ М'ЯСНОЇ СИРОВИНИru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коренева Ж.Б..pdf630,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.