DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1804
Title: MODELING OF GRAIN DRYING PROCESS BY ROTATING THERMOSYPHON
Other Titles: МОДЕЛИРОВАНИЕ ПРОЦЕССА СУШКИ ЗЕРНА В АППАРАТЕ С ВРАЩАЮЩИМСЯ ТЕРМОСИФОНОМ
Authors: Zykov A. V., Bezbakh I. V., Osadchuk P. I.
Keywords: grain drying; heat and mass transfer; mathematical modeling
зерносушение, тепломассоперенос, математическое моделирование
Issue Date: 2017
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: UDC 66.047.63:621.57 Zykov A. V., Bezbakh I. V., Osadchuk P. I. Моделирование процесса сушки зерна в аппарате с вращающимся термосифоном [на англ.яз.] // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук. пр. / ОДАУ. - Одеса, 2017. - Вип. 85: Технічні науки. - С. 100-112.
Abstract: The mathematical model for periodic drying of wheat in a contact dryer with rotating thermosyphon allows designing the drying process in unsteady conditions. Besides, the model expands the drying process concept by using the auxiliary process deceleration mechanism. It is associated with the reduction in water bridges’ radii of curvature formed on the surfaces contacts. Simulation results and comparison with the experimental data are presented and argued.
Математическая модель периодической сушки пшеницы в контактной сушилке с вращающимся термосифоном позволяет моделировать процесс сушки в нестационарных условиях. Кроме того, модель расширяет концепцию процесса сушки с помощью механизма замедления вспомогательного процесса. Это связано с уменьшением радиусов кривизны водных мостиков, образованных на контактах поверхностей. Представлены и аргументированы результаты моделирования и сравнение с экспериментальными данными.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1804
Appears in Collections:Осадчук Петро Ігорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osadchuk P. I..pdf903,51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.