DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1758
Назва: ВИВЧЕННЯ НОВИХ ПЕРСПЕКТИВНИХ КЛОНІВ КЛАСИЧНИХ СОРТІВ ВИНОГРАДУ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ
Інші назви: Study of new promising clones of classical grape varieties in southern Ukraine
Автори: Минзул А. М., Хреновськов Е. І., Іщенко І. О.
Mynzul A., Khrenovskov E., Ishchenko I.
Теми: виноград, сорт, клон, інтродукція, плодоносність, плодоношення, продуктивність, урожайність, якість, виноматеріал, дегустаційна оцінка
Дата публікації: 2017
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 634.84(477.74) Минзул А. М. Вивчення нових перспективних клонів класичних сортів винограду в умовах півдня України / А. М. Минзул, Е. І. Хреновськов, І. О. Іщенко // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук. пр. / ОДАУ. - Одеса, 2017. - Вип. 84-2: Сільськогосподарські науки. - С.120-128.
Короткий огляд (реферат): В статті наведені результати 3-річних досліджень з вивчення розвитку, продуктивності та якості інтродукованих клонів винограду сорту Шардоне, Совіньон зелений та Рислінг рейнський. Також представлена порівняльна характеристика агробіологічних особливостей та показників якості врожаю винограду та виноматеріалу. В результаті досліджень встановлено, що найбільш продуктивними на виноградниках півдня України є такі клони винограду: по сорту Шардоне - 258, по Совіньону зеленому - R-5, по сорту Рислінг рейнський - клон VCR-3.
The article presents the results of 3-year research on the development, productivity and quality of introduced clones of the Chardonnay, Sauvignon Green and Riesling Rhine varieties. Also presented is a comparative description of agrobiological features and quality indicators of the harvest of grapes and wine material. As a result of the research it was found that the most productive vineyards in the south of Ukraine are such clones of grapes: according to Chardonnay class - 258, according to Sauvignon green - R-5, Riesling Rhineland clone VCR-3. According to the technological evaluation of wine materials, on average for 3 years of research, the prototypes contained high enough alcohol concentrations, low concentrations of residual sugar and titrated acids. The analysis of the obtained results showed that the physicochemical parameters of the wine materials from clones of the Chardonnay, Sauvignon Green and Riesling Rhine varieties are characterized by high indices for the production of white table and sparkling wines.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1758
Розташовується у зібраннях:Хреновськов Едуард Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МИНЗУЛ А. М..pdf707,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.