DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1539
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСусол, Р.Л.-
dc.contributor.authorSusol, R.-
dc.contributor.authorТкаченко, І. Є.-
dc.contributor.authorTkachenko, I.-
dc.date.accessioned2017-09-19T15:50:51Z-
dc.date.available2017-09-19T15:50:51Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationУДК 636.082.2 Сусол Р.Л. Генезис відгодівельних та м’ясних ознак молодняку червоної білопоясої породи м’ясних свиней в умовах півдня України / Р. Л. Сусол, І. Є. Ткаченко // Аграрний вісник Причорномор'я: зб. наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2017. - Вип. 84-1. - С. 86-92.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1539-
dc.description.abstractАналіз відгодівельних ознак піддослідних свиней різних генерацій доводить, що свині ІІ і ІІІ генерацій раніше досягали живої маси 100 кг за рахунок підвищених середньодобових приростів та при менших витратах кормів. Максимально бажаними ці показники виявлено у свиней ІІІ генерації, одержані в результаті спрямованої селекційної роботи та використання методу «оновлення крові» порід дюрок, п’єтрен у 2010-2015 рр. При цьому такий молодняк досягав живої маси 100 кг за 165,8 днів при середньодобових приростах 780 г і витратах корму 3,46 корм. од. на 1 кг приросту. Більш бажаними м’ясні ознаки також притаманні свиням ІІІ генерації: товщина шпику на рівні 6-7 грудних хребців при живій масі 100 кг становила 23,2 мм, площа «м’язового вічка» – 39,4 см2, маса окосту – 12,6 кг, вміст м’яса в туші – 64,2%, фізичні властивості м’яса в межах фізіологічної та технологічної норми.ru
dc.description.abstractAnalysis of fattening features of experimental and different generations pigs shows that pigs of second and third generations reached live weight 100 kg faster due to higher average daily gains and less amount of feed. Maximum indicators were found in pigs of third generation obtained from and directed breeding work using the method of "renewal of blood" in Durok and Pietrain breeds during 2010-2015. Young animals reached live weight 100 kg for 165,8 days with average daily gains – 780 g and feed consumption 3,46 units of feed for 1 kg of gain. Pigs of third generation had more desirable meat features: bacon thickness of 6-7 thoracic vertebrae at a live weight of 100 kg was 23.2 mm, the area of «muscle cells» - 39,4 cm2, ham weight - 12 6 kg, meat content – 64,2%, physical properties of meat were within the physiological and technological standards.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectСвинарствоru
dc.subjectсвині, відгодівельні, м’ясні ознаки, генерація, генезис, селекціяru
dc.subjectpigs, fattening and meat features, generation, genesis, breedingru
dc.titleГЕНЕЗИС ВІДГОДІВЕЛЬНИХ ТА М’ЯСНИХ ОЗНАК МОЛОДНЯКУ ЧЕРВОНОЇ БІЛОПОЯСОЇ ПОРОДИ М’ЯСНИХ СВИНЕЙ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИru
dc.title.alternativeGenesis of fattening and meat features of young pigs Red White Belt breed under the conditions of Southern Ukraineru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СУСОЛ Р..pdf466,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.