DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1530
Title: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ ГАЛУЗІ М'ЯСНОГО СКОТАРСТВА ОДЕЩИНИ
Other Titles: Состояние и перспективы отрасли мясного скотоводства Одесщины
Status and prospects of the meat cattle breeding industry
Authors: Кірович, Н.О.
Kyrovich, N.
Тимошевська, Н. С.
Timoshevska, N.
Keywords: Тваринництво
м’ясне скотарство, велика рогата худоба, поголів’я худоби, спеціалізоване м’ясне скотарство, виробництво яловичини
мясное скотоводство, крупный рогатый скот, поголовье скота, специализированное мясное скотоводство, производство говядины
beef cattle, cattle, livestock, specialized beef cattle, beef production
Issue Date: 2017
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.22/.28.033(477.74) Кірович Н. О. Стан і перспективи галузі м'ясного скотарства Одещини / Н. О. Кірович, Н. С. Тимошевська //Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2017. – Вип. 84-1. – С. 31-36.
Abstract: Проведено моніторинг сучасного стану м'ясного скотарства Одеської області та визначені основні перспективи його розвитку. Аналіз стану свідчить про скорочення за останні п'ять років загальної кількості великої рогатої худоби, в тому числі корів. Більшість яловичини отримують від надремонтного молодняка порід молочного і комбінованого напрямів продуктивності. Сільськогосподарські підприємства Одещини реалізують на забій лише 8,07-13,48 % від загальної кількості великої рогатої худоби. Основними напрямками інтенсифікації розвитку м’ясного скотарства є забезпечення ринку високоякісною яловичиною шляхом збільшення чисельності поголів'я та підвищення продуктивності м'ясної худоби.
The monitoring of the current state of beef cattle breeding in the Odessa region was carried out and the main prospects for its development were identified. Analysis of the state indicates a reduction in the total number of cattle, including cows, over the past five years. Most of the beef is obtained from the super-refined young breeds of milk and combined directions of productivity. Agricultural enterprises in the Odessa region sell only 8.07-13.48% of the total number of cattle for slaughter. The main directions of the intensification of the development of beef cattle breeding are to provide the market with high-quality beef by increasing the number of livestock and increasing the productivity of beef cattle.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1530
Appears in Collections:Кірович Наталія Олександрівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Н. О. КІРОВИЧ.pdf427,13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.