�������@Mail.ru
DSpace About DSpace Software
 

Library ODAU >
ПРАЦІ ВЧЕНИХ ОДАУ >
Коренєва Жанна Борисівна >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1463

Название: ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ М'ЯСО-КІСТКОВО-ПІР’ЯНОГО БОРОШНА НА ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ М’ЯСА КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ
Другие названия: Исследование влияния мясо-костно-перьевой муки на показатели качества мяса цыплят-бройлеров
Study of the influence of the meat-bone-feather meal on indicators of meat quality in broiler chickens
Авторы: Коренєва, Ж.Б.
Коренева, Ж.Б.
Koreneva, Zh.
Крикун, В.М.
Крикун, В.Н.
Кrikyn, V.
Бондаренко, В.С.
Bondarenko, V.
Ключевые слова: Птахівництво, годівля
курчата-бройлери, лінія Я8-ФОБ, показники якості м’яса
цыплята-бройлеры, линия Я8-ФОБ, показатели качества мяса
chickens-broilers, lines of YA8-FOB, indicators of meat quality
Issue Date: 2015
Издатель: Одеський державний аграрний університет
Библиографическое описание: УДК 636.52/. 58.085.16 Коренєва, Ж. Б. Дослідження впливу м'ясо-кістково-пір'яного борошна на показники якості м'яса курчат-бройлерів [Текст] / Ж. Б. Коренєва, В. М. Крикун, В. С. Бондаренко // Аграрний вісник Причорномор`я : зб. наукових праць / ОДАУ. - Одеса, 2015. - Вип.77 : Ветеринарні науки. - С.36-42.
Аннотация: Стаття присвячена вивченню впливу м'ясо-кітково-пір’яного борошна (МКПБ) на організм курчат-бройлерів. Доведено позитивний вплив на показники якості продукції. Проведеною післязабійною ветеринарно-санітарною експертизою тушок та внутрішніх органів дослідної птиці видимих патологоанатомічних змін органів і тканин не встановлено, ступінь знекровлення тушок була доброю. Ветеринарно-санітарна оцінка внутрішніх органів дослідних курчат-бройлерів показала, що всі органи були природного кольору та величини для цього виду та віку птахів, без будь-яких патологічних змін та ідентичні контрольним аналогам
Статья посвящена изучению влияния мясо-костно-перьевого муки (МКПБ) на организм цыплят-бройлеров. Доказано положительное влияние на показатели качества продукции. Проведенной послеубойной ветеринарно-санитарной экспертизой тушек и внутренних органов опытной птицы, видимых патологоанатомических изменений органов и тканей не установлено, степень обескровливания тушек была хорошей. Ветеринарно-санитарная оценка внутренних органов опытных цыплят-бройлеров показала, что все органы были естественного цвета и величины для этого вида и возраста птиц, без каких-либо патологических изменений и идентичны контрольным аналогам
The article is devoted to the study of the effect of meat-bone-feather meal on the body of broiler chickens. Proven positive impact on indicators of product quality.Conducted post-slaughter veterinary and sanitary examination of carcasses and internal organs of experimental birds, visible pathological changes of organs and tissues not established, the degree of bleeding of the carcasses was good. Veterinary and sanitary assessment of the internal organs of experimental broiler chickens showed that all the organs were natural colors and magnitudes for the species and age of birds, without any pathological changes identical and the control.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1463
Appears in Collections:Коренєва Жанна Борисівна

Files in This Item:

File Description SizeFormat
avpvet_2015_77_11.pdf495,88 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback