DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1390
Назва: САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ВОДИ, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ДЛЯ НАПУВАННЯ СВИНЕЙ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ
Інші назви: Sanitary-hygienic assessment of water used for pigs watering in the south of Ukraine
Автори: Ясько, В. М.
Yasko, V.
Карпець, В.В.
Karpets, V.
Теми: Гігієна тварин
питна вода, якість води, зона південного степу, вміст феруму, мангану
water for drink, water quality, area of Southern Steppe, the content of iron, manganese
Дата публікації: 2016
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:614.7:636.4.084.3 Ясько В. М. Санітарно-гігієнічна оцінка води, що використовується для напування свиней в умовах півдня України / В. М. Ясько, В.В.Карпець // Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2016. - Вип. 76-2: Сільськогосподарські науки. - С. 104-108.
Короткий огляд (реферат): В роботі вивчали хімічний режим підземних вод, які використовуються для напування поголів’я свиней у зоні південного степу. За органолептичними показниками та хімічним складом вони відповідають чинним вимогам. Проте у воді досліджуваного господарства виявили надлишок кальцію, натрію, хлоридів та сульфатів, що досить небезпечно, а вміст феруму та мангану перевищував нормативні величини втричі.
The chemical regime of underground waters used for pigs watering in the zone of Southern Steppes was studied in this article. According to the organoleptic characteristics and chemical composition they met current requirements. However, the excess of calcium, sodium, chlorides and sulfates were found in water from experimental farm, which is quite dangerous and the content of iron and manganese exceeded the standard value in three times
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1390
Розташовується у зібраннях:Ясько Валентина Михайлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ясько.pdf492,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.