DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1370
Назва: ПРОДУКТИВНІСТЬ М'ЯСО-ЯЄЧНИХ КУРЕЙ ПРИ ВИКОРИСТАННІ В КОМБІКОРМАХ ДОБАВКИ ВІТАКОРМ-БІО
Інші назви: Продуктивность мясо-яичных кур при использовании в комбикормах добавки Витакорм-БИО.
Productivity of meat-egg chicken when using an additive vitacorm-bio in the mixed fodders
Автори: Карунський, О. Й., Ковтуненко-Побережна, Л.А., Котець, Г.І.
Каrunskii, А., Kоvtunenko-Poberezhnaya, L., Kotets, G.
Теми: Птахівництво, годівля
кури, комбікорм, сорбент, несучість, яйця, якість
куры, комбикорм, сорбент, сохранность, яйца, продуктивность
hens, mixed fodder, sorbent, safety, eggs, productivity
Дата публікації: 2016
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.52/.58.03:636.085.55 Карунський О. Й. Продуктивність м'ясо-яєчних курей при використанні в комбікормах добавки Вітакорм-Біо / О. Й. Карунський, Л. А. Ковтуненко-Побережна, Г. І. Котець // Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2016. - Вип. 79-2. - С.13-18.
Короткий огляд (реферат): Викладено експериментальний матеріал із дослідження впливу кормової добавки Вітакорм-Біо у складі комбікормів на продуктивні показники курей м'ясо-яєчного напрямку. Установлено, що досліджувану добавку для підвищення продуктивності курей необхідно використовувати у дозі 0,3 % від маси корму з інтервалами кожні 7 діб. При введенні добавки в комбікорм курей протягом двох продуктивних років збереженість підвищувалась на 10-8 %, інтенсивність несучості - на 5,79; 4,11 %, масова доля жовтку у яйці – на 2,57 % та знижувалася товщина шкаралупи – на 3,62; 4,39 % відповідно.
В статье изложено результаты исследований по использованию добавки Витакорм-Био в комбикормах и ее действие на продуктивность кур м'ясо-яичного направления. Установлено, что добавку в дозе 0,3 % от массы корма необходимо использовать периодами каждые семь дней. Исследуемая добавка повышает сохранность кур на 10,8 %, интенсивность яйцекладки на 5,79; 4,11 %, массовую долю желтка в яйце на 2,57 % и снижает толщину скорлупы - на 3,62; 4,39 % соответственно на протяжении двух лет продуктивности.
The article summarizes the experimental material of research of feed additives Vìtaсorm-bio influence in the composition of mixed fodders on productive performance of meat and egg chickens. It has been established that the tested additive should be used in a dose of 0,3% of feed mass at intervals of every 7 days to improve chickens performance. When introducing an additive in the feed of chickens for two productive years the safety in creased by 10-8%, the intensity of the eggs laying capacity- by 5.79; 4.11%, mass of yolk in the egg – by 2.57% and the thickness of the shell reduced – by 3.62; 4.39%, respectively.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1370
Розташовується у зібраннях:Карунський Олексій Йосипович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карунський, Ковтуненко, Котець.pdf583,96 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.