Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1050
Title: | СЕЗОННА ДИНАМІКА РІВНЯ МІКРОБНОГО ОБСІМЕНІННЯ ПРОМИСЛОВИХ РИБ З ХАДЖИБЕЙСЬКОГО ЛИМАНУ |
Other Titles: | Seasonal variations of microbial pollution of industrialal fishes from Khadzhibeyskiy of estuary. |
Authors: | Оніщенко, О.В., Розум, Є.Ю. Onischenko, А., Rozum, E. |
Keywords: | Ветеринарія мікробне обсіменіння, промислові риби, КМАФАМ, індикатор санітарного стану водоймища seasonal variations, microbial pollutionat, industrialal fishes,Khadzhibeyskiy of estuary |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук.праць, №47 |
Citation: | УДК 594.124:658.81:639.21 Оніщенко, О.В., Розум, Є.Ю. Сезонна динаміка рівня мікробного обсіменіння промислових риб з Хаджибейського лиману / Аграрний вісник Причорномор'я: збірник наукових праць /ОДАУ. - Одеса, 2009. – Вип.47. |
Abstract: | Вивчали сезонну динаміку мікробного обсіменіння у основних видів промислових риб Хаджибейського лиману. Рівень МАФАМ суттєво коливався в різні пори року,досягаючи максимальних показників в літній період, що пов’язано із збільшенням рекреаційного навантаження на Хаджибейський лиман в теплу пору року. Встановлено, що бактеріальне обсіменіння свіжовиловленої риби є індикатором санітарного стану водоймища. Studied the seasonal variations of microbial pollutionat the basic types of industrialal fishes from Khadzhibeyskiy of estuary.The level of MAFAM substantially hesitated in different times of year, arriving at maximal indexes in a summer period, that is related to the increase of the recreation loading on Khadzhibeyskiy estuary in warm time of year. It is set that a bacterial pollution of caught fish is the indicator of the sanitary state of reservoir. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1050 |
Appears in Collections: | Розум Євген Юрійович |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Розум Є..pdf | 376,03 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.