DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/832
Title: ПРОБЛЕМНІ ПАРАЗИТОЗИ ПРОДУКТИВНОЇ ПТИЦІ, ЗАСОБИ ЇХ ХІМІОТЕРАПІЇ ТА ПРОФІЛАКТИКИ
Other Titles: PROBLEM PARASITOSIS OF PRODUCTIVE POULTRY, THEIR MEANS OF CHEMOTHERAPY AND PREVENTION
Authors: Богач М.В., Богач Т.В.
Bogach N., Bogach Т.
Keywords: Ветеринарія
паразитози продуктивної птиці, засоби хіміотерапії, профілактика
parasitosis of productive poultry, chemotherapy, prevention
Issue Date: 2013
Publisher: Ветеринарна медицина, Вип. 97
Citation: УДК 619:661.164.2:616-085:616-084:636.03:636.5 Богач М.В. Проблемні паразитози продуктивної птиці, засоби їх хіміотерапії та профілактики / М.В. Богач, Т.В. Богач // Ветеринарна медицина. – 2013. - Вип. 97. – С. 374-376.
Abstract: У птахівництві найбільш зручною є гуртова хіміопрофілактика паразитозів. Основними вимогами, які ставляться до хіміопрепаратів є їх ефективність та безпечність. Крім того, вони повинні бути дешевими, зручними у призначенні, простими для використання. Відомо і доведено, що тривале застосування одних і тих препаратів призводить до зниження їх ефективності, тому галузь птахівництва, як ніяка інша, потребує постійних пошуків та розробок нових хіміотерапевтичних препаратів. Інвазійні хвороби домашньої птиці займають значну частку серед інших захворювань і завдають значних збитків птахівництву. Гельмінтози зумовлюють затримку в рості та розвитку молодняку, що згубно відображається на продуктивності птиці та на якості продукції птахівництва та нерідко є причиною її загибелі. Для лікування змішаної гетеркозно-гістомонозної інвазії індиків нами було розроблено комплексний лікувальний засіб, який при апробації показав досить високу ефективність 98,2 %.
The paper provides data on distribution, diagnosis and prevention of problem parasitosis of productive poultry. Existing chemotherapy preparations with providing their effectiveness were analyzed.
Description: The paper provides data on distribution, diagnosis and prevention of problem parasitosis of productive poultry. Existing chemotherapy preparations with providing their effectiveness were analyzed.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/832
Appears in Collections:Богач Микола Володимирович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bogach N 2.pdf282,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.