DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/748
Назва: ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Автори: Бахчиванжи, Л.А.
Тінтулова, Т.Я.
Павлова, О.Ю.
Славута, О.Ю.
Теми: Економіка
диверсифікація, рентабельність, підприємства, ризики, матеріальні ресурси
Дата публікації: 2013
Видавництво: Одеса: ВА «Аспект»
Бібліографічний опис: ББК У9(2)320-433.2, УДК 338.33:631.145:332.012.2 Диверсифікація діяльності та перспективи соціально-економічного розвитку аграрних підприємств:монографія/Л.А. Бахчиванжи, Т.Я. Тінтулова, О.Ю. Павлова.– Одеса:Аспект, 2013.– 116с.
Короткий огляд (реферат): Монографія присвячена пошуку ефективних напрямків диверсифікації, серед яких в аграрному секторі слід вважати не тільки орієнтацію на внутрішньогалузеву диверсифікацію виробництва з метою підвищення поточної рентабельності продукції рослинництва та тваринництва, а й запровадження нових видів діяльності, які не належать до профілю роботи сільськогосподарських підприємств. Серед них особливої актуальності набуває сільський туризм. Окрім мінімізації ризиків безприбуткового господарювання, зазначені напрямки орієнтуватимуть керівництво підприємств, що господарюють у депресивних регіонах, на цілорічне залучення виробничого персоналу, управлінську оптимізацію структури підприємства зі стратегічною метою виходу на нові ринки збуту продукції. Диверсифікація дасть змогу підприємствам повніше використовувати матеріальні ресурси, землю та робочу силу. Це сприятиме пом’якшенню сезонності виробництва, підвищенню зайнятості працівників, отриманню додаткового доходу та вирішенню на цій основі цілої низки соціально-економічних проблем. Монографія розрахована на студентів аграрних навчальних закладів, аспірантів, науковців та фахівців, зацікавлених у впровадженні стратегії диверсифікації в управлінні розвитком сільських територій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/748
Розташовується у зібраннях:МОНОГРАФІЇ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Обложка.jpg910,71 kBJPEGПереглянути/відкрити
Диверсифікація-частина.pdf542,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.