DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/662
Title: Інтегрований захист овочевих культур від хвороб та шкідників: бібліографічний покажчик
Authors: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В.
Issue Date: 2014
Citation: Інтегрований захист овочевих культур від хвороб та шкідників: науково-допоміжний рекомендаційний бібліографічний покажчик літератури ( 2005–2014 рр.). / ФБ ОДАУ; уклад.: Заболотна Л.І., Мішина Н.І., Шуляк Т.Г., Башкатова Г.О., Руснак В.В. – Одеса, 2014. – 42 с.
Series/Report no.: 2014
Abstract: Овочевим і баштанним культурам великої шкоди завдають грибні, вірусні, бактеріальні хвороби та шкідники, які здатні знижувати урожай і погіршувати його якість. Отримання стабільних урожаїв овочевих та баштанних культур високої якості можливе тільки при застосуванні інтегрованої системи захисту цих культур від хвороб та шкідників, заснованому на раціональному використанні агротехнічного, біологічного та хімічного методів боротьби, на основі науково обґрунтованих прогнозів розвитку шкідливих організмів. Інтегрований захист дає змогу значно зменшити забруднення овочів та навколишнього середовища пестицидами, оскільки є постійне обмеження їх застосування. Хімічний метод має відігравати тільки винищувальну функцію, а агротехнічний, організаційно-господарський та біологічний - профілактичну та гігієнічну роль. До покажчика включено 208 видань – окремо видані роботи (наукові праці, збірки, монографії), статті із журналів та збірників наукових праць з фондів фундаментальної бібліотеки Одеського державного аграрного університету за 2005-2014 роки. Принцип розташування матеріалів тематичний, а у середині рубрик – алфавітний. Видання розраховано на наукових працівників у галузі захисту рослин. Бібліографічні описи праць наведені згідно з діючою нормативно-технічною документацією: ДСТУ ГОСТ 7.1-2006 «Бібліографічний запис «Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».
Description: Покажчик рекомендований для викладачів, аспірантів, студентів, працівників наукових галузевих бібліотек, на тих, хто цікавиться захистом овочевих культур.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/662
Appears in Collections:НАУКОВО-ДОПОМІЖНІ РЕКОМЕНДАЦІЙНІ БІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЛІТЕРАТУРИ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Покажчик полн..pdf1,06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.