
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5331
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Dudarev I., Uminskyi S., Moskalyuk I., Zhitkov S. | - |
dc.contributor.author | Дударев І., Уминський С., Москалюк І., Житков С. | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-04T10:01:08Z | - |
dc.date.available | 2025-08-04T10:01:08Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | UDC 636.085.55.4 Dudarev I., Uminskyi S., Moskalyuk I., Zhitkov S. Processing and disinfection of barley feed grain. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2025. Issue 114. С. 155-165. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5331 | - |
dc.description | Насіння - це біологічні організми, і вважається, що вони виділяють воду через дихання. Усередині силосу воно поширюється вгору конвективними потоками повітря. Цей невагомий потік спричинений різницею температур між теплим насінням у центрі силосу та більш холодними стінками силосу і навпаки. Якщо зерно зберігається з вологістю менше 12% і в захищеному від комах місці, підвищення вологості у верхніх шарах насіння не буде суттєво порушено. Якщо зерно зберігається з вологістю понад 12%, у верхньому шарі утворюється достатньо вологи, щоб на насінні з'явилася пліснява. За таких умов, внаслідок розмноження мікроорганізмів, зерно втрачає свої кондиції і стає непридатним для виробництва кормів для худоби і птиці та інших продуктів, тому усунення шкідливої мікрофлори при переробці та зберіганні зерна є актуальним питанням для аграріїв. Дефекти в кінцевому продукті виникають через використання неякісного зерна, порушення технології виробництва та недотримання умов і вимог зберігання. Основними дефектами є дефекти органічних і фізико-хімічних властивостей та мікродефекти. | uk_UA |
dc.description.abstract | Seeds are biological entities known to release water through respiration. Within a silo, this moisture is distributed upward due to convective air currents. This phenomenon occurs as a result of the temperature differential between the warmer seeds at the silo's center and the cooler walls. If grain is stored at a humidity level below 12% and protected from insect infestation, increases in humidity in the upper layers of the seeds will likely remain minimal. Conversely, should the grain be stored with humidity exceeding 12%, sufficient moisture can develop on the upper layer, fostering mold growth. Such conditions lead to microbial proliferation, rendering the grain unsuitable for livestock, poultry feed, and other by-products. Consequently, the eradication of harmful microflora during grain processing and storage represents a critical concern for farmers. Deficiencies in the final product may arise from the utilization of low-quality grain, deviations from production protocols, and non-adherence to established storage conditions and requirements. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | barley, spoilage, processing, quality, exposure | uk_UA |
dc.subject | ячмінь, псування, обробка, якість, експозиція | uk_UA |
dc.title | PROCESSING AND DISINFECTION OF BARLEY FEED GRAIN | uk_UA |
dc.title.alternative | ОБРОБКА ТА ЗНЕЗАРАЖЕННЯ ФУРАЖНОГО ЗЕРНА ЯЧМЕНЮ | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Дударев Ігор Іванович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
16.pdf | 565,56 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.