DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5208
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛук'янчук М. В., Тарасенко Л. О.-
dc.date.accessioned2025-05-20T11:07:58Z-
dc.date.available2025-05-20T11:07:58Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛук'янчук М. В., Тарасенко Л. О. Менеджмент здоров'я стада в умовах інтенсивних технологій. Експериментальні та теоретичні дослідження в контексті сучасної науки : матеріали VIII Всеукр. студ. наук. конф., м. Львів, 18 квітня 2025 р. / ГО «Молодіжна наукова ліга». Вінниця, 2025. С. 98-100.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5208-
dc.description.abstractКетоз є найпоширенішим метаболічним захворюванням у високопродуктивних молочних корів протягом перших 6-8 тижнів лактації. Його основні симптоми включають надмірну кількість так званих кетонових тіл в рідинах організму корови. Крім того, відомо, що кетоз є важливим фактором ризику інших захворювань. Молочні корови, які страждають на кетоз, мають підвищений ризик розвитку інших порушень, пов’язаних з метаболізмом, і вибраковуванням, а також зниженням надою молока та репродуктивної здатності. Корови, які починають лактацію в надто поганому стані, нижче 2,5 балів, не мають запасів енергії. Ризик перинатальних захворювань, в цьому випадку, значно нижчий, але подальше виробництво та відтворення таких тварин буде на нижчому рівні. Пік молочної продуктивності у таких тварин невеликий і пов'язані з ним надої протягом всієї лактації будуть значно нижчими.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМолодіжна наукова лігаuk_UA
dc.subjectменеджмент здоров'я стада, інтенсивні технології, метаболічне захворювання, молочні корови, кетозuk_UA
dc.titleМЕНЕДЖМЕНТ ЗДОРОВ'Я СТАДА В УМОВАХ ІНТЕНСИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Тарасенко Людмила Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Менеджмент здоров'я стада .pdf541,65 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.