DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5081
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorTopal M., Diadko I., Rudik O.-
dc.date.accessioned2025-03-17T13:01:56Z-
dc.date.available2025-03-17T13:01:56Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationУДК 633.111.1:664.6/7:631.527: 631.524.85 Topal M., Diadko I., Rudik O. Study of wheat varieties with wheat-rye ranslocations 1BL/1RS, 1AL/1RS for a complex of agronomically valuable traits and properties. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 423-425.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5081-
dc.description.abstractOne of the modern ways of improving agronomically valuable traits and properties is the use of wheat-rye translocations, the presence which provides genetic control of productivity and adaptability [1]. Wheat-rye translocations 1AL/1RS and 1ВL/1RS are widely used in many breeding programs of bread winter and spring wheat and are an example of the successful use of a alien resource to improve the wheat plant. These translocations cause the greatest interest among breeders due to the positive genetic impact on biological valuable traits and properties, such as productivity, resistance to biotic and abiotic factors.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectwheat varieties, wheat-rye ranslocations, 1BL/1RS, 1AL/1RS, complex of agronomically valuable traits, propertiesuk_UA
dc.titleSTUDY OF WHEAT VARIETIES WITH WHEAT-RYE TRANSLOCATIONS 1BL/1RS, 1AL/1RS FOR A COMPLEX OF AGRONOMICALLY VALUABLE TRAITS AND PROPERTIESuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Рудік Олександр Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Topal M., Diadko I., Rudik O. .pdf624,3 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.