DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4962
Назва: ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ТЕПЛОВОГО СТРЕСУ У ПЕРЕПЕЛІВ
Інші назви: FEATURES OF THE DEVELOPMENT OF HEAT STRESS IN QUAILS
Автори: Крикун В., Коренєва Ж., Родін О.
Krikun V., Koreneva Zh., Rodin А.
Теми: перепела, стрес, продуктивність
quail, stress, productivity
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 598.26 Крикун В., Коренєва Ж., Родін О. Особливості розвитку теплового стресу у перепелів. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral / ОSAU. Odesa, 2024. Issue 112. С. 54-60.
Короткий огляд (реферат): Стрес – це комплекс неспецифічних реакцій організму тварин на дію стрес-факторів, які здатні критично порушувати постійність внутрішнього середовища організму, а при тривалій дії навіть можуть стати причиною загибелі організму В птахівництві виділяють основні типи стресу: технологічний, екологічний, аліментарний та внутрішній. Найбільш поширеним є технологічний стрес, що має прямий зв'язок з різкими змінами умов утримання птиці. Аліментарний стрес виникає у зв’язку з потраплянням в організм птиці кормів, що забруднені неякісними інгредієнтами (тяжкими металами, мікотоксинами та іншими речовинами). Внутрішній стрес пов'язаний зі станом здоров’я птиці. Але яким би не був стресовий фактор, він завжди сприяє розвитку змін на клітинному та молекулярному рівні, що значно погіршує стан здоров’я та продуктивність птиці.
Опис: Stress is a complex of non-specific reactions of the body of animals to the action of stressors, which can critically disrupt homeostasis of the body, and with long-term action, it can cause death. In poultry farming, the main types of stress are: technological, environmental, food and internal. The most common is technological stress, which is directly related to abrupt changes in the conditions of keeping the birds. At elevated temperature in the body, quail directs energy not to growth, development and productivity, but to maintain a heat balance in the body (thermal homeostasis). The main reason for the decrease in productivity in quails under temperature stress is: a decrease in the blood supply to the ovaries due to the redistribution of blood circulation in order to remove excess heat from the body; a decrease in the mass of the ovary; disruption of physiological mechanisms associated with hormonal regulation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): DOI 10.37000/abbsl.2024.112.09
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4962
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf617,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.