DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4850
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDudarev I., Umynskyi S., Vysotsky A.-
dc.date.accessioned2024-08-23T08:45:42Z-
dc.date.available2024-08-23T08:45:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationUDC 636.085.55.4 Dudarev I., Umynskyi S., Vysotsky A. Increasing the stability of combined feeds during their storage. Сучасні технології виробництва і переробки продукції тваринництва : мат-ли ІІІ Всеукр. наук.-практ. студ. конф. здобувачів (м.Одеса, 07 березня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 6-9.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4850-
dc.description.abstractEffective fodder with stable quality indicators allows to maximize the efficiency of feeding in animal husbandry. The effectiveness of the use of compound feed is explained by their quality. The desired result can be obtained under the condition that the formulation and dosage of the constituent components fully meet the needs of the animal body, a certain species, age, direction of productivity and physiological indicators. During storage, compound feed changes its quality characteristics, which leads to a change in the useful properties of the product and can cause diseases in animals. The addition of antioxidants to compound feed increases the stability of vitamins and contributes to the improvement of the quality of livestock products. It was established that the mechanism of action of antioxidants consists in the formation of a slow passage of a chain of oxidation processes, and antioxidant molecules come into interaction and contact with active radicals that are in the product. As a result, less active radicals appear and they do not interact with the molecules of the starting substances. Due to this, oxidation is either slowed down or stopped, but the action of antioxidants is slowly stopped.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectcompound feed, spoilage, storage, stability, antioxidantuk_UA
dc.titleINCREASING THE STABILITY OF COMBINED FEEDS DURING THEIR STORAGEuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Increasing the stability .pdf754,94 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.