Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4504
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кушнір В., Пекарський В., Тодоров М. | - |
dc.contributor.author | Kushnir V., Pekarskyi V., Todorov М. | - |
dc.date.accessioned | 2024-04-29T11:11:28Z | - |
dc.date.available | 2024-04-29T11:11:28Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | УДК 615.281.9:581.135.5 Кушнір В., Пекарський В., Тодоров М. Антибактеріальні властивості ефірних олій гірчиці та м’яти перцевої. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2024, Issue 110. Р. 82-86. | uk_UA |
dc.identifier.uri | DOI 10.37000/abbsl.2024.110.14 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4504 | - |
dc.description | The use of antibacterial drugs is an important component of a number of inflammatory processes. After all, in most cases, one of the etiological factors is the causative agent. But pathogens also evolve and adapt to the action of medicines. As a result of this adaptation, today we have a world level problem antibiotic resistance: a phenomenon when previously effective means become completely useless and the arsenal of fighting the pathogen is rapidly decreasing. That is why the world community faces the task of finding fundamentally new antibacterial drugs. One of the worthy alternatives is essential oils, and in particular mustard and peppermint oils. | uk_UA |
dc.description.abstract | Застосування антибактеріальних препаратів є важливою складовою за низки запальних процесів. Адже в більшості випадків одним з етіологічних чинників є збудник. Але збудники теж еволюціонують і пристосовуються до дії лікарських засобів. Як результат такого пристосування ми сьогодні маємо проблему світового рівня антибіотикорезистентність: явище, коли раніше ефективні засоби стають абсолютно безкорисними і арсенал боротьби зі збудником стрімко зменшується. Саме тому перед світовою спільнотою стоїть завдання з пошуку принципово нових антибактеріальних препаратів. Однією з гідних альтернатив є саме ефірні олії, і зокрема олії гірчиці та м’яти перцевої. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | м’ята перцева, гірчиця, ефірні олії, антибактеріальні препарати | uk_UA |
dc.subject | рeppermint, mustard, essential oils, antibacterial drugs | uk_UA |
dc.title | АНТИБАКТЕРІАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ЕФІРНИХ ОЛІЙ ГІРЧИЦІ ТА М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ | uk_UA |
dc.title.alternative | ANTIBACTERIAL PROPERTIES OF MUSTARD AND PEPPERMINT ESSENTIAL OILS | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кушнір Володимир Юрійович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
16.pdf | 770,81 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.