DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4487
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШабатура Т. С., Петренко О. П.-
dc.contributor.authorShabatura T., Petrenko O.-
dc.date.accessioned2024-04-26T10:06:12Z-
dc.date.available2024-04-26T10:06:12Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationУДК 339.564:338.433 Шабатура Т. С., Петренко О. П. Експортний потенціал підприємств агропродовольчого сектору України. Приазовський економічний вісник. 2019. Вип. 2(13). С. 195-200.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4487-
dc.descriptionThe article analyzes the dynamics of export potential of enterprises of agro-food sector of Ukraine’s economy. The article deals with theoretical and methodological aspects of the formation and development of the agro-food sector of the Ukrainian economy. The characteristic features of the problems of the development of the market of domestic agricultural products are also highlighted, among which the most significant: the prevailing growth rate of demand for agro-foodstuffs over the volumes of its supply; increasing society’s demand for quality and safety of food products; constantly rising prices for foodstuffs; intensive bioenergy growth. The balance of export of agro-food products on the basis of cost indicators was analyzed. The main importers of products of enterprises of agrofood sector of Ukraine are defined. The main destructive factors of the export potential of enterprises of the agro-food sector of Ukraine were identified, which are: gradual decrease of volumes of foreign investments and capital investments in the development of the agrofood sector, in particular in the agrarian sector; reduction of adaptability of agro-food enterprises through the use of agrarians, mainly old-fashioned machines and technologies; low quality of agricultural products; increase in the cost price of agricultural products; resource orientation of domestic export of agro-food products.uk_UA
dc.description.abstractУ статті проаналізовано динаміку експортного потенціалу підприємств агропродовольчого сектору економіки України. Стаття охоплює теоретико-методологічні аспекти становлення та розвитку агропродовольчого сектору економіки України. Окреслено характерні ознаки проблем розвитку ринку вітчизняних агропродовольчих товарів. Виокремлено ключові деструктивні чинники експортного потенціалу підприємств агропродовольчого сектору України. На основі проведеного аналізу обґрунтовано необхідність розроблення низки рекомендацій щодо стратегії розвитку експортного потенціалу підприємств агропродовольчого сектору економіки України в таких напрямах, як оптимізація системи урядової підтримки та збільшення інвестицій в агропродовольчий сектор; підтримка експортного потенціалу агропродовольчого сектору України шляхом удосконалення механізму щодо усунення та мінімізації ризиків, які локалізують експортні можливості вітчизняних агропродовольчих підприємств; забезпечення ефективного землекористування на основі завершення земельної реформи; розвиток зовнішньоекономічних відносин та сприяння міжнародній торгівлі; нарощення адаптаційних можливостей агропродовольчих підприємств в контексті Євроінтеграції.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherПриазовський економічний вісникuk_UA
dc.subjectагропродовольчий сектор економіки, експортний потенціал, Євроінтеграція, аграрний сектор, агропродовольчий ринокuk_UA
dc.subjectagro-food sector of the economy, export potential, European integration, agrarian sector, agro-food marketuk_UA
dc.titleЕКСПОРТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПІДПРИЄМСТВ АГРОПРОДОВОЛЬЧОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИuk_UA
dc.title.alternativeEXPORT POTENTIAL OF ENTERPRISES OF THE AGROINDUSTRIAL SECTOR OF UKRAINEuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Шабатура Тетяна Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf293,6 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.