DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3696
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDudarev І., Uminsky S., Maslych N., Knaub L.-
dc.contributor.authorДударев І., Уминський С., Маслич Н., Кнауб Л.-
dc.date.accessioned2023-04-06T11:01:40Z-
dc.date.available2023-04-06T11:01:40Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationDudarev І., Uminsky S., Maslych N., Knaub L. Preparation and basic tips for using corn cobs for animal feeding. Аgrarian bulletin Black Sea littoral. 2022, Issue 104-105. Р. 138-141.uk_UA
dc.identifier.uriDOI: 10.37000/abbsl.2022.104.19-
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3696-
dc.descriptionМатеріали статті спрямовані на огляд проблем та основних принципів підготовки кукурудзяних початків для підвищення ефективності використання кормів під час відгодівлі тварин. У виконаній роботі встановлено, що ефективне використання стрижнів кукурудзи у складі кормових сумішей потребує відповідної підготовки сировини, а саме її подрібнення для досягнення гранулометричного складу з забезпеченням зменшення енерговитрат для здійснення процесу подрібнення. У матеріалах статті наведено дані щодо загальних рекомендацій з підготовки сировини. Підготовка сировини передбачає декілька технологічних операцій, але найбільш відповідальною є операція досягнення розміру частинок кормів. Це пояснюється тим, що існує два протилежні погляди на їх використання: з одного боку, більш дрібний помел покращує засвоюваність, а з іншого боку, грубі інгредієнти необхідні для природного функціонування шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Як і в більшості експериментів на тваринах з кормами, вплив розміру частинок корми вимірюється на такі параметри продуктивності живої тварини, як споживання корму і час перетравлення, маса тіла і питомий використання корму. Однак можлива зміна розміру часток має також враховувати аспекти виробника, такі як ефективність установки (наприклад, споживання енергії і продуктивність), а також зміни параметрів якості комбікорму (наприклад, якості гранул) і класифікації кормових інгредієнтів.uk_UA
dc.description.abstractThe materials of the article are aimed at reviewing the problems and basic principles of preparing corn cobs to increase the efficiency of the use of fodder during animal fattening. In the work performed, it was established that the effective use of corn stalks in feed mixtures requires appropriate preparation of the raw material, namely its grinding to achieve a granulometric composition with the provision of reducing energy consumption for the grinding process. The materials of the article provide data on general recommendations for the preparation of raw materials. The preparation of raw materials involves several technological operations, but the most responsible is the operation of achieving the size of feed particles. This is because there are two opposing views on their use: on the one hand, a finer grind improves digestibility, and on the other hand, coarse ingredients are necessary for the natural functioning of the gastrointestinal tract (GI). As in most animal experiments with feed, the effect of feed particle size is measured on such parameters of live animal performance as feed intake and digestion time, body weight and specific feed utilization. However, a possible change in particle size should also take into account aspects of the manufacturer, such as plant efficiency (eg energy consumption and productivity), as well as changes in feed quality parameters (eg pellet quality) and classification of feed ingredients.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectfodder, preparation, animals, grinding, compositionuk_UA
dc.subjectкорм, підготовка, тварини, подрібнення, складuk_UA
dc.titlePREPARATION AND BASIC TIPS FOR USING CORN COBS FOR ANIMAL FEEDINGuk_UA
dc.title.alternativeПІДГОТОВКА ТА ОСНОВНІ ПРИЦИПИ ВИКОРИСТАННЯ КУКУРУДЗЯНИХ КОЧАНІВ ДЛЯ ВІДГОДІВЛІ ТВАРИНuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21.pdf532,88 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.