DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3618
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСусол Р., Решетніченко О., Кірович Н., Різничук І.-
dc.contributor.authorSusol R. , Reshetnichenko О. , Kirovich N. , Riznichuk I.-
dc.date.accessioned2022-09-27T08:01:53Z-
dc.date.available2022-09-27T08:01:53Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСучасний стан промислової технології виробництва племінної та товарної продукції свинарства в Україні / Р. Сусол, О. Решетніченко, Н. Кірович, І. Різничук // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. – Одеса, 2021. – Вип.101. – С. 59-66.ru
dc.identifier.otherDOI: 10.37000/abbsl.2021.101.10-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3618-
dc.description.abstractЗа результатами комплексної оцінки сучасного стану та рівня ведення технології промислових підприємств з виробництва племінної та товарної продукції свинарства в умовах України встановлено позитивну динаміку розвитку галузі, що проявляється у поступовому нарощуванні поголів’я свиней у промисловому секторі виробництва з 31,6% до 61,8% з 2000 р. до 2020 р. Продуктивність свиней в умовах товарного виробництва так само відзначається загальною тенденцією до покращення на рівні світових стандартів. Промислові підприємства для виробництва свинини використовують генотипи іноземного походження. Щодо порід вітчизняного походження ситуація вкрай складна, тому що відновлення цих порід пов`язане з певними труднощами та не цікавить промислове виробництво, яке базується на використанні порід космополітів, а саме великої білої, ландрас, дюрок, та п’єтрен, за класичними схемами їх поєднання, але вітчизняні породи становлять інтерес для створення органічних ферм (етноферм, музеїв тощо).ru
dc.description.abstractAccording to the results of a comprehensive assessment of the current state and level of technology deployment by commercial producers of pedigree and commercial pig products in Ukraine, a positive trend in the pig sector development has been established, which is reflected in gradually increasing number of pigs in the commercial swine industry from 31.6% to 61.8% from 2000 to 2020. Pig productive performance under conditions of commercial production, in its turn, exhibits an overall uptrend towards global standards. Commercial pork farms use genotypes of foreign origin. As to the current state of native swine breeds, the situation is tough indeed as the restoration of these breeds involves certain problems and is of no interest to commercial pig breeding that relies on the use of cosmopolitan species, such as Large White, Landrace, Duroc and Pietrain, in combinations within the framework of classical breeding schemes; however, native Ukrainian breeds look promising as regards the creation of organic farms (ethnofarms, museums, etc.).ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectсвинарство, технологія виробництва, стан та перспективи, порода, гібридизація, продуктивністьru
dc.subjectpig breeding, production technology, current state and prospects, breed, hybridisation, productive performanceru
dc.titleСУЧАСНИЙ СТАН ПРОМИСЛОВОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПЛЕМІННОЇ ТА ТОВАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА В УКРАЇНІru
dc.title.alternativeCURRENT STATE OF COMMERCIAL PRODUCTION TECHNOLOGY IN PEDIGREE AND COMMERCIAL PIG BREEDING IN UKRAINEru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf3,29 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.