DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3575
Назва: ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ХВОРОБ РІПАКУ ОЗИМОГО В УМОВАХ ПІВДЕННОГО СТЕПУ УКРАЇНИ
Автори: Балан Г. О.
Теми: ріпак озимий, фітосанітарний моніторинг, хвороби, поширення та особливості розвитку
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 632.2:633( 477.7) Балан Г. О. Особливості розвитку хвороб ріпаку озимого в умовах південного Степу України / Г.О. Балан // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 333-335.
Короткий огляд (реферат): Ріпак озимий це одна з найпоширеніших олійна культура з родини капустяних в Україні. Олія, яка виробляється з озимого ріпаку має відмінні харчові властивості і широко використовується в різних галузях народного господарства[1]. Значних збитків врожаю ріпаку озимого завдають шкідники, хвороби та бур’яни. Особливо небезпечні інфекційні хвороби, які виникають під дією патогенних організмів, тому що форми захворювань дуже різні, що значно ускладнює їх діагностику. Часто абсолютно різні захворювання мають схожі зовнішні прояви і навпаки, одна і та ж хвороба проявляється по-різному, залежно від умов навколишнього середовища. Прояв хвороб залежить від стадій розвитку ураженої рослини та збудника хвороби і характеру взаємозв'язків між ними. Проведено фітосанітарний моніторинг стану посівів озимого ріпаку, діагностовано основні хвороби, ступінь їх поширення та особливості розвитку в умовах південного Степу України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3575
Розташовується у зібраннях:Балан Галина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Балан.pdf606,39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.