DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3571
Назва: ВИКОРИСТАННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ В ПРОЦЕСІ ЗЕМЛЕУСТРОЮ
Автори: Булишева Д.В., Гулая В.В.
Теми: безпілотні літальні апарати, географічні інформаційні системи, ортофотоплан, землеустрій
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 528.715:629.735:332.3 Булишева Д. В. Використання безпілотних літальних апаратів для створення геоінформаційних систем в процесі землеустрою / Д.В. Булишева, В.В. Гулая // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 268-271.
Короткий огляд (реферат): В умовах постійного розвитку науки і техніки у напрямку діджиталізації всіх сфер для України використання безпілотних літальних апаратів у різних напрямках виробництва стало реальністю. Аналіз тенденцій розвитку геоінформаційних систем і геодезично-картографічних дослідницьких технологій переконливо показує, що в даний час і в найближчому майбутньому головна увага фахівця, насамперед у сфері землевпорядкування, буде приділятись ефективному використанню безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Проаналізовано тенденції розвитку бази та матеріально-технічного забезпечення створення геоінформаційних систем. Визначено актуальність використання БПЛА у порівнянні з наземними видами топографо-геодезичних робіт та космічною зйомкою для відповідних цілей. Сформовано узагальнений алгоритм створення ГІС на підставі даних, отриманих з використанням БПЛА. Доведено актуальність використання БПЛА для створення ГІС в процесі землеустрою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3571
Розташовується у зібраннях:Булишева Дар’я Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Булишева.pdf818,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.