DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3568
Назва: ГЕОДЕЗИЧНІ МЕТОДИ СПОСТЕРЕЖЕНЬ ЗА ЗСУВНИМИ ПРОЦЕСАМИ
Автори: Малащук О.С., Смоленська Л.І.
Теми: зсув, схил, зміщення, спостереження, геодезичний моніторинг, Одеське побережжя
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 528.1/.8:551.435.62 Малащук О. С. Геодезичні методи спостережень за зсувними процесами / О.С. Малащук, Л.І. Смоленська // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 237-239.
Короткий огляд (реферат): Інтенсивна експлуатація та будівельне освоєння зсувної зони Одеського побережжя на ділянках здійснення комплексу протизсувних та берегозахисних заходів обумовлюють необхідність вивчення і аналізу розвитку схилових деформаційних процесів. Для запобігання катастроф необхідний контроль над зсувами. Спостереження за деформаціями зсувів забезпечується геодезичним способом по контрольних опорних точках. Такі дані необхідні для своєчасного попередження утворення нових зсувів, для безпечного розташування будівель, а також для запобігання аварій. Проаналізовані типи зсувів, основні факторами їх формування і розвитку на території Одеського побережжя. Досліджено геодезичний спосіб моніторингу зсувів, який базується на застосуванні сучасних електронно-оптичних і лазерно-скануючих приладів, що дозволяє в автоматизованому режимі формувати технічну основу системи моніторингу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3568
Розташовується у зібраннях:Малащук Оксана Степанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Малащук.pdf604,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.