DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3560
Назва: УДОСКОНАЛЕННЯ АГРОТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ ВОЛОГОСТІ ГРУНТУ
Автори: Яковенко А.М., Макарчук В.І., Павлішин П.М.
Теми: волога, врожай, алелопатія, рештки, сидеральні культури, грунт
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.5 Яковенко А. М. Удосконалення агротехнічних засобів для зберігання вологості ґрунту / А.М. Яковенко, В.І. Макарчук, П.М. Павлішин // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 202-203.
Короткий огляд (реферат): У посушливих умовах півдня України вирішальну роль у формуванні врожаю відіграє волога. Збереження вологи в грунті є першочерговим завданням всіх сільськогосподарських працівників. Волога попадає в землю виключно дощем та снігом і втрачається через випаровування з поверхні грунту, транспірацією рослинами (як культурними та і бурянами), стіком води під час танення снігу і випадків змив. Зменшити втрати вологи земель сільськогосподарського призначення можливо тільки покриттям поверхні грунту захисним шаром подрібнених рештків рослин. Волога відіграє вирішальну роль у рослинництві, в умовах південних регіонів нашої країни вона є основним фактором для формування гарного врожаю. Зменшення втрат вологи з поверхні грунту будь якими зсобами є першочерговою задачею всіх працівників зайнятих в сільському господарстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3560
Розташовується у зібраннях:Яковенко Анатолій Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Яковенко.pdf357,71 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.