DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3552
Назва: МЕТОДИ ПІДГОТОВКИ СЛУЖБОВИХ СОБАК-ДЕТЕКТОРІВ ДО ПОШУКУ ВИБУХОВИХ РЕЧОВИН ТА ЗБРОЇ
Автори: Косенко С., Рассолова М.
Теми: службові собаки, вибухові речовини, апортувальний метод дресирування, смакозаохочувальний метод дресирування
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.74.043.3:351.74/.78 Косенко С. Методи підготовки службових собак-детекторів до пошуку вибухових речовин та зброї / С. Косенко, М. Рассолова // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 156-157.
Короткий огляд (реферат): Безліч терористичних актів, що відбуваються останнім часом, вимагають посиленої охорони і перевірки стратегічно важливих об'єктів та місць масового скупчення людей з метою виявлення наркотичних і вибухових речовин і вогнепальної зброї. При цьому незамінними помічниками є спеціально підготовлені собаки пошукової служби, яких використовують також при розборі завалів після природних і техногенних катастроф. Проаналізовано ефективність застосування смакозаохочувального та апортувального методів дресирування при підготовці службових собак-детекторів. В результаті досліджень з'ясовано, що застосування апортувального методу дозволяє скоротити процес підготовки собак, забезпечує більшу зацікавленість під час роботи та підвищує їх працездатність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3552
Розташовується у зібраннях:Косенко Світлана Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко С..Ю.pdf359,72 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.