DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3540
Назва: ПРОГНОЗУВАННЯ СТРЕСОСТІЙКОСТІ СОБАК ДЕКОРАТИВНИХ ПОРІД ПІД ЧАС ПРОЦЕДУРИ ГРУМІНГУ
Автори: Косенко С.Ю., Каралаш Т.Г.
Теми: собаки, декоративні породи, методика В. Кемпбела, грумінг, психотип
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7.083.45:616-092 Косенко С. Ю. Прогнозування стресостійкості собак декоративних порід під час процедури грумінгу / С.Ю. Косенко, Т.Г. Каралаш // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 133-135.
Короткий огляд (реферат): У тварин, які мешкають в природних умовах, явище грумінгу є формою власне зміщеної активності, яка зменшує психічну напруженість. Саме він використовується в експериментах для оцінки сили стресу, оскільки чим більш незнайома для них ситуація и чим менше відповідних для неї стереотипів поведінки, тим більше часу займає прийняття рішення, отже, довше триває грумінг. Реакція грумінгу може бути викликана не тільки ситуаційними змінами, але й певними гуморальними факторами - гипофізарними стресорними гормонами. В свою чергу, грумінг призводить до зростання концентрації в крові ендорфинів. Вивчали ступінь стресостійкості собак декоративних порід при привчанні до процедури грумінгу у салонах. З'ясовано, що попереднє визначення психотипу собаки за методикою В. Кемпбела дозволяє спрогнозувати поведінку собаки при проведенні процедури грумінгу та застосувати до нього індивідуальний підхід.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3540
Розташовується у зібраннях:Косенко Світлана Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко.pdf569,43 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.