DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3532
Назва: ЛІКУВАННЯ СОБАК ЗА ГЕПАТОПАНКРЕАТИЧНОГО СИНДРОМУ
Автори: Улизько С.І., Пірожук В. Я.
Теми: собака, печінка, панкреас, гепатопротектори, глюкоза, трансферази, альфа-амілаза, креатинін, сечовина
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7.09:616.36/.37 Улизько С.І. Лікування собак за гепатопанкреатичного синдрому / Улизько С.І., Пірожук В. Я. // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 110-112.
Короткий огляд (реферат): Дистрофія печінки діагностована у 50,3 % собак службових порід. Однією з її причин є порушення годівлі, зокрема дефіцит енергії та поживних речовин. За багатьох хвороб ураження печінки та підшлункової залози є вторинною патологією. Очевидно, розвивається поліморбідна внутрішня патологія зі своїми особливостями перебігу, тобто патологія одного з органів чи систем супроводжується змінами з боку інших, що мають одночасний перебіг. Застосування з лікувальною метою гепатопротекторів, ферментів, глюкози з аскорбіновою кислотою, спазмолітиків поступово відновлює функціональний стан печінки і панкреас, позитивно впливає на функцію нирок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3532
Розташовується у зібраннях:Улизько Сергій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Улизько С..І..pdf638,41 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.